Kripto para yatırımcıları uzun bir süredir piyasada yeni bir altcoin sezonunun başlamasını bekliyor. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ATH seviyelerine yakın bir konumda yer alsa da, altcoin‘lerin birçoğu tarihin en düşük noktalarında işlem görüyor.
Kısa bir süre önce popüler kripto para analisti Daan Crypto, Bitcoin hakimiyeti tablosunu inceledi. BTC hakimiyetinde kısa vadede beklenenin aksine bir düşüşün olmayacağını savunan başarılı analist, altcoin’ler için sıkıntılı sürecin devam edeceğini öngörüyor.
Dev şirketlerin Bitcoin (BTC) biriktirmeye devam ettiği sürece bu trendin değişmeyeceğini düşünen Daan Crypto, son paylaştığı analizde şu sözleri aktardı:
“BTC.D (Bitcoin Dominance) yükselişini durduracak hiçbir işaret göstermiyor.
- Her geçen gün, daha fazla hazine şirketi BTC biriktirmeye çalışırken, birçok altcoin büyük kilit açılımları ve düşen momentum yüzünden zorluk yaşıyor.
- Geçtiğimiz ay ETH üzerinde bir short squeeze yaşandı ve bu durum birçok coini yukarı taşıdı. Ancak beklendiği gibi, bu yükseliş uzun sürmedi çünkü piyasada spot talep yeterli değildi.
Bunu sık sık söylüyorum: Altcoin yatırımlarınızı akıllıca seçin. Çoğu, uzun vadede Bitcoin’in gerisinde kalacaktır.”
$BTC.D Shows no signs of stopping. This will only get harder with each treasury company trying to stack more BTC while many alts are plagued with big unlocks and downtrending momentum.
We saw a short squeeze last month on $ETH which took a lot of coins with it but as expected… pic.twitter.com/vpfTDxNB1q
— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) June 15, 2025
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)