Telegram’un ve Binance borsasında listelenmiş Toncoin‘in (TON) kurucusu olan Pavel Durov, Lex Fridman’ın podcastinde lider kripto para birimi Bitcoin‘deki (BTC) yatırımlarından, uzun vadeli fiyat beklentisinden ve en ölçeklenebilir gördüğü ağdan bahsetti.
Durov, Bitcoin’i neredeyse ortaya çıktığı günden beri takip ettiğini hatırlattı. İlk birkaç bin BTC’sini 2013 yılında, fiyat yaklaşık 700 dolar seviyesindeyken satın aldığını ve bu yatırım için “birkaç milyon dolar” harcadığını söyledi. O dönem Bitcoin 200 doların altına düştüğünde birçok kişi onunla alay etmiş olsa da bu durum Durov’u etkilemedi.
Durov konuşmasında “Ben Bitcoin’in en başından beri büyük bir hayranıyım. Satmayı düşünmüyorum. Bu fikre inanıyorum. Paranın böyle çalışması gerektiğini düşünüyorum. Kimse Bitcoin’inize el koyamaz, kimse sizi siyasi nedenlerle sansürleyemez.” sözlerini aktardı.
Durov, bugün lüks yaşam tarzını Bitcoin sayesinde finanse ettiğini açıkladı. İlk kripto para sayesinde lüks dairelerde yaşayabildiğini veya özel jetlerle seyahat edebildiğini belirten girişimci, kendisi hakkında ortaya atılan “Telegram’dan para kazanıyor” iddialarını da yalanladı. Ona göre Telegram masraflı bir iş, Bitcoin ise “ayakta kalmasını sağlayan” unsur.
Durov, Bitcoin’in er ya da geç 1 milyon dolara ulaşacağına inanıyor. Bunun en büyük sebebinin hükümetlerin sınırsız para basması ve kısa vadeli düşünmesi olduğunu söyledi. Bitcoin’in ise basılamayacağını, arzının sınırlı ve enflasyonunun öngörülebilir olduğunu, toplam arz 21 milyon BTC’ye ulaştığında üretimin tamamen duracağını hatırlattı.
Durov ayrıca Telegram Open Network (TON) hakkında da konuştu. Ona göre TON, shardchain yapısı sayesinde Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla çok daha ölçeklenebilir. Durov, Bitcoin ve Ethereum’un yüz milyonlarca Telegram kullanıcısının yaratacağı yükü kaldıramayacağını savundu.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)