SON DAKİKA: FED Yöneticisinden Kötü Haber! Bitcoin (BTC) Düşecek mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bugün itibariyle kripto para sektörünü ve geleneksel finans piyasalarının gündeminde ABD ekonomi verileri yer alıyor. Geçtiğimiz saatlerde açıklanan bu veriler, anlık olarak lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ve altcoin‘lerin düşüş yaşamasına neden oldu.

ABD işgücü piyasası verilerinin güçlü gelmesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) eylül ayına kadar faiz indirimi yapma ihtimali %98’den %80’e geriledi.

Geçtiğimiz dakikalarda ise FED yetkilisi Bostic, açıklama yaptı ve faizler için beklemenin uygun olduğunu açıkladı. İşte FED yöneticisinin son yaptığı açıklamalar:

“Faiz oranlarında bekle-gör yaklaşımı hâlâ uygun, özellikle ekonominin dayanıklılığı göz önüne alındığında.​

• Ticaret ve diğer politikalara bağlı fiyat ayarlamaları kısa sürede ve kolay olmayacak, bu süreç bir yılı veya daha fazlasını alabilir.
  • Enflasyon verileri, şirketlerin fiyat artışlarını ertelemeye yönelik stratejilerini yansıtıyor.
  • Daha yüksek enflasyonun, beklentilerin kontrol dışına çıkma riskini taşıdığını düşünüyorum.
  • İşgücü piyasası koşulları genel olarak sağlıklı kalmaya devam ediyor.
  • İşletmeler işe alımları ve yatırımları erteliyor. Maliyetler artmaya devam ederse talebin durgunlaşmasını veya düşmesini bekliyorum.

Enflasyonun uzun bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyorum, ancak ani sıçramalar olacağını düşünmüyorum.”​

Şuan itibariyle bu açıklamalar Bitcoin (BTC) için olumsuz olsa da, FED Başkanı Jerome Powell’ın temmuz ayında dahi faiz indiriminin masada olduğunu söylediğini unutmamak gerek.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...