Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika Birleşik Devletleri (ABD), geleneksel finans piyasalarının ve kripto para sektörünün gündeminde yer alıyor. ABD’nin attığı adımlar ve aldığı kararlar, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketlerini etkilemekte.
Geçtiğimiz dakikalarda ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’ya gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı. Uzun bir mektup paylaşan Trump, son paylaşımında şu sözleri aktardı:
ABD BAŞKANI DONALD J. TRUMP’TAN TÜM NATO ÜLKELERİNE VE DÜNYAYA GÖNDERİLEN MEKTUP:
- “Rusya’ya büyük yaptırımlar uygulamaya hazırım, ancak bunu tüm NATO ülkeleri aynı kararı alıp uygulamaya başladığında ve tüm NATO ülkeleri Rusya’dan petrol alımını durdurduğunda yapacağım. Bildiğiniz gibi NATO’nun bu savaşı kazanma konusundaki kararlılığı %100’ün çok altında kaldı ve bazı ülkelerin Rusya’dan petrol satın almaya devam etmesi gerçekten şok edici! Bu durum, Rusya karşısındaki pazarlık gücünüzü ve elinizi ciddi şekilde zayıflatıyor.
- Her neyse, ben sizinle birlikte harekete geçmeye hazırım. Ne zaman isterseniz söyleyin. Bunun yanında, NATO’nun bir grup olarak Çin’e %50 ila %100 arasında gümrük vergisi uygulaması – ve bu vergilerin Rusya-Ukrayna savaşı bittikten sonra tamamen kaldırılması – bu ölümcül ama saçma savaşı sona erdirmekte büyük fayda sağlayacaktır. Çin’in Rusya üzerinde güçlü bir etkisi ve hatta baskısı var, bu güçlü tarifeler o baskıyı kıracaktır.
- Bu TRUMP’ın savaşı değil (ben Başkan olsaydım asla başlamazdı!), bu Biden’ın ve Zelenskiy’in savaşıdır. Ben yalnızca bu savaşı bitirmeye, Rus ve Ukraynalı binlerce insanın hayatını kurtarmaya yardımcı olmak için buradayım. (Sadece geçen hafta 7.118 kişi öldü. DELİCE!) NATO benim dediğimi yaparsa, savaş hızla sona erecek ve tüm bu hayatlar kurtulacak! Aksi halde, yalnızca benim zamanımı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin zamanını, enerjisini ve parasını boşa harcıyorsunuz.
Bu konudaki dikkatiniz için teşekkür ederim!
DONALD J. TRUMP
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI”
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)