Son dakikalarda ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Çin ile devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Donald Trump Çin‘in gümrük tarifeleri anlaşmalarını ihlal ettiğini söyledi. İşte Trump’ın son yaptığı paylaşım:
“İki hafta önce Çin büyük bir ekonomik tehlike içindeydi!
- Benim koyduğum çok yüksek tarifeler, Çin’in ABD pazarına girmesini neredeyse imkansız hale getirdi. ABD, dünyada açık ara bir numara.
- Çin ile neredeyse tamamen ticareti kestik ve bu onlar için yıkıcı oldu. Birçok fabrika kapandı ve, hafif söylemek gerekirse, “iç karışıklık” yaşandı. Durumu gördüm ve bu durumun onlar için kötü olduğunu düşündüm, bizim için değil.
- Onları kötü bir durumdan kurtarmak için Çin ile hızlı bir anlaşma yaptım ve böyle bir şeyin olmasını istemedim. Bu anlaşma sayesinde her şey hızla düzeldi ve Çin işine eskisi gibi devam etti.
Herkes mutluydu! İşte iyi haber bu!!! Kötü haber ise, Çin’in bizimle yaptığı anlaşmayı tamamen ihlal etmiş olması. İyi adam olma işi burada bitti!”
Dün itibariyle ise ABD Hazine Bakanı da Çin ile ABD arasındaki görüşmelerin durma noktasına geldiğini duyurmuştu. Bu son gelişmeler riskli varlıkları olumsuz etkilemekte.
Donald Trump’ın Çin hakkındaki son ihlal konuşması, lider kripto para birimi Bitcoin‘de (BTC) ani bir düşüşü tetikledi. BTC büyük bir çöküş yaşamasa da, satış baskısının ciddi miktarda arttığı görüldü.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)