Kripto para yatırımcıları çok uzun bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini savunuyor. Her ne kadar ABD Başkanı Donald Trump‘da benzer bir tutum sergiliyor olsa da, FED Başkanı Jerome Powell bu konuda geri adım atmıyor.
Kısa bir süre önce ise ABD Federal Konut Kurumu, resmi bir duyuru metni yayınladı. FED Başkanı Powell’ın istifasını konu alan bu kısa resmi belge, tüm yatırımcıların dikkatini çekti.
“Fannie Mae ve Freddie Mac Yönetim Kurulu Başkanı William J. Pulte’den, Jerome Powell’ın İstifa Edebileceğine Dair Haberler Üzerine Açıklama” başlıklı resmi belgede şu sözler yer alıyor:
Washington, D.C. – “Jerome Powell’ın istifa etmeyi düşündüğüne dair çıkan haberler beni umutlandırdı. Bunun Amerika için doğru bir adım olacağını ve ekonominin canlanacağını düşünüyorum.”
Şuan itibariyle Trump Hükümetindeki birçok kişi Powell’ın görevi bırakmasını istiyor. İlerleyen süreçte Jerome Powell’ın FED’i bırakması, muhtemelen faiz indirimlerini başlatacaktır.
Yeni gelecek ismin doğrudan faiz indirimlerine başlayacağı tahmin ediliyor. Bu senaryoda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lerdeki yükselişler hızlanabilir.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)