🟢+ ACE rsi:35 (1H) 1 saatlikten gelen rsı uyumsuzluk sinyaline göre nasıl işlem alıyorum?

Uğur deniz

New member
Değerli dostlar bu yazımda rsı uyumsuzluk sinyalini nasıl değerlendirdiğimi ve bunu hangi indikatörleri kullanarak hangi noktaları kendime tp yada stoploss bölgesi olarak belirleyerek işlem açtığımdan bahsedeceğim.
Öncelikle gelen sinyal 1 saatlik olduğu için hemen bir üst zaman dilimi olan 4 saatlik grafiği açıyorum.
Akabinde kendi belirlediğim pivot bölgelerini (kırmızı, beyaz, sarı, yeşil ile belirttiğim) belirliyorum bu bana destek direnç bölgesi olarak da çalışan bölgeleri gösterir.
Sinyalde her ne kadar al vermiş olsa da 4 saatlik grafikte hala düşen kanal içerisinde olduğunu ve kanal direncini kırmasını beklerim işleme dahil olmak için buda #ACE grafiğinde 0,6162 bölgesine tekamül eder.
Grafikte her ne kadar HL (highlow) yapmış olsa da beyaz çizgi ile belirttiğim 0,595 bölgesini tekrar test edeceğini düşündüğüm için (aynı zamanda günlükten gelen kanal desteğidir) o bölgeye long emir koyuyorum.
İşleme dahil olduğumda eğer yanlış bir yerden işlem açmışsam stoploss bölgem bir altta kırmızı çizgi ile belirttiğim 0,564 bölgesidir.
Eğer doğru yerden işleme dahil olmuşsam ilk tp noktam sarı çizgi ile belirttiğim 0,65 olur ve yükselişine emin olduysam (hiçbir işlemimde kar alarak ilerlemem hepsi net kazançtır bunu da belirtmek isterim) ilk tp noktasını es geçer direk hedefe yani yeşil çizgi ile belirttiğim 0,70 bölgesine tp emrimi koyarım. (kanal çizgileri kırılım bölgelerini belirlemek açısından size yardımcı olacaktır)
Aynı zamanda aşağıdaki mtf rsi indikatörünüde takip etmekte fayda görüyorum.
25/30 aralığı alış için uygun bölgeleri temsil eder.1745778967098.png

Moderatör tarafında düzenlendi: