FED’den Az Önce Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lere Müjdeli Haber Geldi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para piyasasında volatil hareketler devam ediyor. Her ne kadar gözler Orta Doğu‘daki çatışmalarda olsa da, az önce ABD Merkez Bankası (FED) kripto varlıklar hakkında yeni bir adım attı. FED, kripto varlıkların üzerindeki “itibar riski” etiketini kaldırıyor.

ABD Merkez Bankası (FED), az önce yaptığı açıklamada, bankaların denetim programlarında “itibar riski”nin artık bir değerlendirme unsuru olmayacağını duyurdu.

FED kısa süre önce itibar riski terimini çıkaracağını ve denetçileri bundan böyle sadece somut finansal risklere odaklanmaları için eğiteceğini duyurdu. İşte FED duyurusunda yer alan sözler:

FED’den Banka Denetiminde Yeni Adım: “İtibar Riski” Kriteri Kaldırılıyor​

• FED, bu kapsamda denetim materyallerinde (örneğin denetim kılavuzlarında) “itibar” ve “itibar riski” ifadelerini kaldırma sürecine başladığını ve bu ifadelerin uygun olan yerlerde daha somut finansal risk tanımlarıyla değiştirileceğini belirtiyor.
  • Ayrıca, bu değişikliğin tüm FED denetimi altındaki bankalarda tutarlı şekilde uygulanması için denetçilere özel eğitimler verilecek ve diğer federal bankacılık düzenleyici kurumlarla da uyumun sağlanması için iş birliği yapılacak.

Kongre üyeleri, bu kavramın özellikle kripto para şirketlerinin ve bazı işletmelerin bankacılık sisteminden dışlanmasında önemli rol oynadığını savunuyordu. FED, bu terimi kaldıran son büyük bankacılık düzenleyicisi oldu.

🚨NEW: The Fed says it’s scrapping “reputational risk” as a factor in how it supervises banks.

In a memo released today, the central bank says it will remove the term (which lawmakers credit with playing a major role in the debanking of crypto firms and other businesses) from… https://t.co/V5c43NxruS

— Eleanor Terrett (@EleanorTerrett) June 23, 2025

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...