Fransa’nın en büyük bankacılık gruplarından biri olan Societe Generale’in kripto para birimi odaklı iştiraki SG Forge, bugün yeni bir adım attı. SG Forge, Ethereum ve Solana blokzincirlerinde çalışacak dolar destekli sabit coin (stablecoin) olan USD CoinVertible (USDCV)’nin lansmanını duyurdu. Yeni dijital varlığın Temmuz başında alım satıma açılması planlanıyor.
SG Forge, Societe Generale grubunun kurumsal müşterilerine kripto hizmetleri sunuyor. Dev banka şuanda USDCV sabit coin’ini, geleneksel finans ile kripto piyasası hizmetlerini birleştirmeyi hedefleyen kurumsal yatırımcılar için bir araç olarak konumlandırıyor.
USDCV, 1:1 oranında ABD dolarına sabitlenmiş olacak ve bu sabitliği Societe Generale grubunun varlıklarıyla destekleyecek. Dijital varlığın saklama hizmetini ise Bank of New York Mellon (BNY Mellon) üstlenecek.
SG Forge CEO’su Jean-Marc Stenger, USDCV’nin piyasaya sürülmesini, daha önce çıkarılan ve MiCA düzenlemelerine uygun euro destekli sabit coin EURCV’nin ardından gelen “doğal bir adım” olarak nitelendirdi. Bu adım aynı zamanda küresel sabit coin pazarındaki büyüme trendine uyumlu bir hamle olarak görülüyor.
Daha önce Societe Generale, euro destekli sabit coin EURCV’nin Bitpanda borsasında listelenmesi için iş birliği yaptığını da duyurmuştu.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)