Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: ABD’de Az Sonra Önemli Veriler Açıklanacak!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para sektöründe ve finans piyasalarında gözler bugün itibariyle ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda. Her ne kadar FED faiz kararı çok belirleyici olacak olsa da, şimdilik FED’in faiz oranlarını sabit tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Son gelen bilgilere göre TSİ 21.00’da FED’in ekonomik projeksiyonları ve faiz kararı açıklanacak. TSİ 21.30’da ise FED Başkanı Jerome Powell‘ın konuşma yapacak ve ilerleyen aylara ilişkin sinyaller verecek.

Kısa süre önce popüler kripto para analisti Daan Crypto, bugün ABD’den gelecek önemli verilere ilişkin bir rapor paylaştı. İşte uzman analistin konu ile ilgili aktardığı son bilgiler:

Bugün hem bir faiz kararı, hem de FOMC basın toplantısı ve FED’in ekonomik projeksiyonları açıklanacak.​

• Bu projeksiyonlarda, FED’in önümüzdeki dönem için GSYİH (büyüme) ve enflasyon tahminlerini göreceğiz. Ardından Başkan Jerome Powell, bu verilerle ilgili değerlendirmelerini ve FED’in duruşunu açıklayacak.
  • Ben Powell’dan net bir “şahin” (faiz artırımı yanlısı) ya da “güvercin” (faiz indirimi yanlısı) ton beklemiyorum.

Çünkü bir yandan:​

• Ekonomik verilerde bir yavaşlama var,
  • Enflasyon verileri oldukça iyi geldi. (Bu iki neden faiz indirimini destekler.)

Diğer yandan:​

• Ortadoğu’daki çatışma tırmandı,
  • Sadece son 2 haftada petrol fiyatları %20’den fazla arttı. (Bunlar ise enflasyonu artırıcı gelişmeler.)
  • Ayrıca, Fed’in tarifelerin enflasyona etkisi konusunda hâlâ net bir görüşü yok.

Bu nedenle Powell’ın büyük ihtimalle “verilere bakmaya devam edeceğiz” diyerek çok net bir yönlendirme yapmayacağını düşünüyorum. Yani piyasaya net bir sinyal vermesi pek olası değil.​

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...