Son dakikalarda kripto para sektörünün gündeminde ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell yer alıyor. Geçtiğimiz dakikalarda dünya ekonomisi için çok kritik olan bu 2 figür aynı anda açıklamalar yapmaya başladı.
Trump açıklamalarında Powell’ın “aptal” olduğunu söylerken, İran – İsrail ateşkesine de değindi. Powell ise genel ABD ekonomisinden bahsetti. İşte Trump ve Powell’ın açıklamalarının önemli satır başları:
FED Başkanı Jerome Powell:
- Senato panelinde dünkü açılış konuşmasını tekrarladı.
- Tahvil piyasası şu anda iyi durumda, sorunsuz çalışıyor.
- Tahminlerdeki değişiklikler kısmen ticaret politikalarının etkilerini yansıtıyor.
- Federal borç seviyesini para politikası kararlarında dikkate almıyoruz.
- Maliye politikası enflasyona katkı sağlayabilir, ama bu konuda yorum yapmıyorum.
- Tarife etkilerinin enflasyona katkısı, tahminimizden fazla ya da az olabilir.
- Son dönemde doların zayıf seyri sorulduğunda:” Piyasalar oldukça zorlu koşulları sindirmeye çalışıyor,” dedi.
Son birkaç yılda stablecoin sektörü olgunlaştı ve yaygınlaştı.
ABD Başkanı Donald Trump:
- Petrolü ele geçirmiyoruz.
- Putin’i yanlış yönlendirilmiş biri olarak görüyorum. Putin’le görüşeceğim.
- ABD, İran’la da görüşecek. Belki gelecek hafta İran anlaşmasını imzalayabilirim.
- Putin’in Ukrayna dışında başka bölgeleri de hedefleyebileceğini düşünüyorum.
- İran’la anlaşma yapmak şart değil.
- İspanya’nın bedel ödemesi gerekiyor. İspanya ile doğrudan müzakere edeceğim. İspanya ile ticaret anlaşması yapıyoruz. Onlara iki kat ödeme yaptıracağız.
Seçeceğim Fed adayı konusunda 3-4 kişiyi düşünüyorum.
- İran’ın nükleer faaliyetlere dönmesini görmüyoruz. Ama dönerlerse, biz de orada oluruz.
- İran’a yönelik yaptırımlardan vazgeçmeyeceğiz.
- İran’ın çok kaliteli petrolü var.
- İran-İsrail çatışması tekrar başlayabilir, yakında da olabilir. İran krizinde ben her iki tarafla da görüştüm, ikisi de yorgundu.
- Müttefiklerimiz kritik minerallerde düşman ülkelere bağımlı olamaz.
- NATO, Amerikan savunma sanayisinden daha fazla malzeme satın almalı.
- Çin petrol almak istiyor; bizden ya da başkasından alabilir.
- NATO zirvesi son derece verimli geçti. Bence bu seferki NATO zirvesinde büyük işler başarıldı.
- İran petrol satarsa, satar. İran’ın ülkeyi toparlamak için paraya ihtiyacı var.
İran-İsrail savaşının bittiğini düşünüyoruz.
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)