Son dakikalarda kripto para sektörünün ve geleneksel finans piyasalarının gündeminde ABD Başkanı Donald Trump‘ın açıklamaları yer alıyor. Donald Trump, üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen Çin‘e karşı gümrük tarifesi defterini yeniden açtı.
Trump son paylaşımında Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerini artırmayı değerlendirdiğini açıkladı.
Bu açıklama sonucunda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) satış baskısıyla karşı karşıya kalarak 119.800 dolara kadar geriledi. Bu düşüş neticesinde altcoin‘lerde değer kaybetti.

İşte ABD Başkanı Trump’ın son yaptığı paylaşımda yer alan sözler:
Çin’de çok garip şeyler oluyor!
Son dönemde oldukça saldırgan bir tavır sergiliyorlar ve dünya genelindeki ülkelere mektuplar göndererek, nadir toprak elementleriyle ilgili her türlü üretim sürecine ve akıllarına gelen hemen her şeye ihracat kısıtlaması getirmek istediklerini bildiriyorlar — üstelik bu ürünlerin bazıları Çin’de üretilmiyor bile!
Daha önce kimsenin görmediği bu hamle, küresel piyasaları adeta tıkayabilir ve dünyanın neredeyse tüm ülkeleri için işleri zorlaştırabilir — özellikle de Çin için.
- Diğer ülkeler bizimle temasa geçti ve bu beklenmedik ticaret saldırganlığından dolayı son derece öfkeliler. Oysa son altı aydır Çin’le ilişkilerimiz gayet iyi gidiyordu, bu yüzden bu ticaret adımı bizi daha da şaşırttı. Her zaman Çin’in uygun anı beklediğini hissetmiştim ve yine haklı çıktım!
- Çin’in dünyayı “rehin” tutmasına asla izin verilmemeli — ama anlaşılan planları buymuş. “Mıknatıslar” ve diğer bazı elementlerle sessizce tekel oluşturmuş durumdalar; bu açıkça düşmanca ve sinsi bir hamle. Ancak ABD’nin de çok daha güçlü ve geniş kapsamlı tekel konumları var. Şimdiye kadar bunları kullanmak için bir nedenim olmamıştı — TA Kİ ŞİMDİYE KADAR!
- Çin’in gönderdiği mektup sayfalarca uzunlukta ve hangi elementleri diğer ülkelere vermeyeceklerini tek tek ve ayrıntılı şekilde sıralıyor. Daha önce rutin olan birçok şey artık rutin değil. Başkan Xi ile konuşmadım çünkü gerek duymadım. Bu durum sadece beni değil, özgür dünyanın tüm liderlerini şaşırttı. İki hafta sonra Güney Kore’deki APEC zirvesinde Başkan Xi ile görüşecektim, ancak artık buna da gerek kalmadı gibi görünüyor.
- Çin’in bu mektupları özellikle uygunsuz bir zamana denk geldi — tam da üç bin yıllık çatışmaların ardından Ortadoğu’da barışın sağlandığı gün! Bu tesadüf müydü, merak ediyorum. Çin’in yayımladığı bu düşmanca “emir” hakkında yapacakları açıklamaya bağlı olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak bu hamleye finansal karşılık vermek zorunda kalacağım.
- Çin’in tekelinde olan her element için bizim elimizde iki tane var. Bu noktaya geleceğimizi düşünmemiştim ama belki de zamanı geldi. Uzun vadede, başlangıçta zorlu olsa da bu durumun ABD için iyi sonuçlanacağına inanıyorum. Şu anda değerlendirmekte olduğumuz politikalardan biri, Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerini büyük ölçüde artırmak. Bunun dışında birçok karşı önlem de ciddi şekilde değerlendiriliyor.
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)