SON DAKİKA: SEC ve CFTC’den Altcoin’lere Güzel Haber Geldi! Ralli Başlatır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geçtiğimiz dakikalarda gelen bilgilere göre ABD düzenleyici kurumları SEC ve CFTC, az önce kripto para piyasası için yeni bir adım attı. SEC ve CFTC, kayıtlı borsalarda belirli spot kripto varlık ürünlerinin alım satımına izin verildiğini ve yeniliği desteklemek için birlikte çalışacaklarını açıkladı.

SEC ve CFTC’nin ortak çalışması ve kripto varlık alım satımlarına izin vermesi, altcoin piyasasına ilgiyi artırabilir. İşte SEC’in resmi internet sitesinde paylaşılan duyuru metni:

• ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) personeli, belirli spot kripto varlık ürünlerinin alım satımı hakkında ortak bir açıklama yayımladı.
  • Açıklamada, SEC ve CFTC’ye kayıtlı borsaların belirli spot emtia ürünlerinin alım satımına aracılık etmesinin yasak olmadığı yönündeki görüş netleştirildi. Bu ortak girişim, her iki kurumun piyasa katılımcılarına daha fazla seçenek sunmak amacıyla nasıl koordineli çalışabileceğini ortaya koyuyor.

SEC Başkanı Paul Atkins şunları söyledi:​

• “Bugünkü ortak açıklama, kripto varlık piyasalarında yeniliği Amerika’ya geri getirme konusunda önemli bir adım.
  • Piyasa katılımcıları, spot kripto varlıkları nerede alıp satacaklarını özgürce seçebilmelidir.
  • SEC olarak, hızla gelişen bu piyasalarda yenilik ve rekabeti destekleyecek düzenleyici çerçeveler oluşturmak için CFTC ile birlikte çalışmaya kararlıyız.”

CFTC Geçici Başkanı Caroline D. Pham ise şu ifadeleri kullandı:​

• “Önceki yönetim döneminde kurumlarımız dijital varlık piyasalarının düzenlenmesi ve uyumu konusunda çelişkili mesajlar verdi.
  • Ancak mesaj netti: yenilik istenmiyordu. O dönem artık kapandı. Birlikte çalışarak, bu piyasalarda Amerikan yenilikçiliğini güçlendirebiliriz.
  • Başkan Trump’ın Amerika’yı dünyanın kripto merkezi yapmaya yönelik iş birliği yaklaşımı üzerine inşa edeceğiz. Bugünkü ortak açıklama, bu piyasalarda büyüme ve gelişimi destekleme hedefimizin son değil, sadece en yeni göstergesidir.”

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...