SON DAKİKA: FED Yöneticisinden Sürpriz Faiz Müjdesi! Bitcoin (BTC) Yükselebilir…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişler yaşanıyor. Geçtiğimiz dakikalarda kripto piyasasına beklenmedik bir güzel haber daha geldi. ABD Merkez Bankası (FED) her ne kadar bugüne kadar faiz indirimleri konusunda sert bir tutum sergilemiş olsa da, durumlar değişiyor olabilir.

Geçtiğimiz dakikalarda FED Yetkilisi Christopher J. Waller bir konuşma yaptı ve FED’in 30 Temmuz’taki faiz toplantısında, faiz indirimi yapabileceğini açıkladı. İşte Waller’ın son konuşmasındaki detaylar:

FED, Temmuz ayı itibarıyla faiz indirimine başlamak için uygun konumda.​

• Faiz indirimleri için iş gücü piyasasının çökmesini beklemek istemiyorum.
  • İstihdam artışında yavaşlama görüyoruz, iş gücü piyasasının zayıfladığına dair başka sinyaller de var.
  • İş gücü piyasası iyi durumda, ancak 2022’deki kadar güçlü değil.
  • Tarifelerden kaynaklanan enflasyon kalıcılığı endişesi geçerli, ancak bu etki bir defalık fiyat artışı yaratmalı, kalıcı olmamalı.
  • Sürece yavaş başlanmalı, sürpriz olmaması için temkinli ilerlenmeli. Eğer bir şok yaşanırsa, Fed ara verebilir.

Faizleri düşürmek için alanımız var, ardından enflasyonun seyrine bakabiliriz.​

• Komite buna katılır mı emin değilim ama veriler olumlu; işsizlik düşük, enflasyon hedefe yakın.
  • Merkez bankaları, tarifelerin enflasyon üzerindeki etkilerine çok fazla takılmamalı.
  • Tarifelerin enflasyona etkisinin büyük olacağını düşünmüyorum, genel eğilim iyi görünüyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün özelinde genel olarak yükseliş yaşıyor. FED cephesinden bu tarz faiz indirim açıklamalarının devam etmesi, kripto piyasasındaki yükselişlerin alevlenmesini sağlayabilir.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...