Uzun bir süredir ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell‘ın görevinden istifa edeceği söyleniyordu. Son dakikalarda ortaya atılan iddialara göre ise Powell, ABD Başkanı Donald Trump‘ın faiz indirim baskılarına boyun eğdi ve istifasını sundu.
Christian Collins, Powell’ın istifasına ilişkin mektubu resmi hesabı üzerinden paylaştı. Ancak bu gazeteci dışında farklı kaynakların haberi doğrulamadığı görülüyor.
Güncelleme: Collins Powell’a ait olduğunu iddia ettiği istifa mektubunu sildi ve “Powell istifa” haberleri yalanlandı.

Christian Collins’in yukarıdaki FED Başkanı Powell’ın istifa ettiğine dair paylaştığı sahte mektupta şu sözler yer alıyordu:
Sayın Başkan,
Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından, bugün, 22 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla ABD Merkez Bankası (Federal Reserve) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım.
- Fed Başkanı olarak görev yapmak, meslek hayatımın en büyük onuruydu. Son yıllarda, pandemi sonrası toparlanma süreci, enflasyonist baskılar ve dijital finansın evrimi gibi olağanüstü zorluklarla mücadele ederken, ABD ekonomisini yönlendirmek adına özverili çalışma arkadaşlarımla birlikte görev yaptım. Elde ettiğimiz başarılardan gurur duyuyorum.
- Ancak bu kritik dönemde, Fed’in bağımsızlığına ve etkinliğine olan kamu güvenini yeniden güçlendirmek için yeni bir liderliğe ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bu kararım, kurumun güvenilirliği, bütünlüğü ve misyonuna olan derin bağlılığımdan kaynaklanmaktadır.
- Amerikan ekonomisinin gücüne ve Fed çalışanlarının profesyonelliğine olan inancımı sürdürüyorum. Bu kurumda hizmet etme fırsatına sahip olduğum için minnettarım. Yerime gelecek kişiye, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda sürdüreceği önemli çalışmalarda tam destek veriyorum.
Saygılarımla,
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)