Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde ABD Başkanı Trump ile Çin Başkanı Xi‘nin yaptığı görüşme yer alıyor. Geçtiğimiz saatlerde sonlanan bu görüşme, piyasalardaki hareketliliği artırdı. An itibariyle ise Trump ve Xi, bu görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabı üzerinden bu görüşmeye ilişkin detaylı bir metin paylaşan ABD Başkanı Trump, şu sözleri aktardı:
Çin Devlet Başkanı Şi ile çok iyi bir telefon görüşmesini az önce tamamladım.
- Görüşmemizde, yakın zamanda yapılan ve üzerinde anlaşılan Ticaret Anlaşmasının bazı ayrıntılarını ele aldık. Yaklaşık bir buçuk saat süren bu görüşme, her iki ülke için de oldukça olumlu bir sonuçla tamamlandı.
- Nadir toprak elementleriyle ilgili karmaşıklıklara artık açıklık getirilmiş olmalı. Taraflar olarak, ekiplerimiz kısa süre içinde (konumu henüz belirlenmedi) bir araya gelecek. ABD’yi, Hazine Bakanı Scott Bessent, Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer temsil edecek.
- Görüşme sırasında, Başkan Şi nazikçe First Lady ve beni Çin’e davet etti, ben de aynı şekilde karşılık verdim. İki büyük ülkenin liderleri olarak, bu ziyareti gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.
- Görüşmenin neredeyse tamamı ticaret konusuna odaklıydı. Rusya/Ukrayna ya da İran hakkında herhangi bir konu gündeme gelmedi.
Çin Devlet Başkanı Xi ise CCTV’nin canlı yayınına katıldı ve Trump ile yaptığı görüşme hakkında şu sözleri aktardı:
Diyalog ve iş birliği, Çin ile ABD arasındaki ilişkilerde izlenmesi gereken tek doğru yoldur.
- Yeni bir müzakere turunun mümkün olan en kısa sürede başlatılması konusunda anlaştık.
- Çin-ABD ilişkilerindeki aksaklıkların giderilmesi önemli
- İki taraf da mevcut ekonomik ve ticari danışma mekanizmasını etkin şekilde kullanmalıdır.
- Ortak bir uzlaşıya varıldı, her iki taraf da buna bağlı kalmalıdır.
- ABD, çok az sayıdaki Tayvan bağımsızlık yanlısının Çin ve ABD’yi tehlikeli bir çatışma ve gerilim ortamına sürüklemesine izin vermemelidir.
- Çin ve ABD, Tayvan yüzünden çatışma yaşamaktan kaçınmalıdır.
Bu yapılan açıklamaların ardından lider kripto para birimi Bitcoin‘de (BTC) ufak bir yükseliş yaşandı. Her ne kadar BTC toparlanmaya başlasa da, tam olarak yükselişe geçemedi.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)