SON DAKİKA: ABD Hazine Bakanı, Akşam İçin Faiz Tahmini Yaptı! Bitcoin Etkilenebilir…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bugün itibariyle kripto para sektörünün ve geleneksel finans piyasalarının gündeminde ABD Merkez Bankası (FED) yer alıyor. Bu akşam özelinde FED’in alacağı faiz kararı, lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ve altcoin‘lerin fiyat hareketlerini etkileyecektir.

Her ne kadar ABD Başkanı Donald Trump faiz oranlarının düşmesini istiyor olsa da, FED Başkanı Jerome Powell bu konuda sert bir tutum sergiliyor.

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Hazine Bakanı Bessent FED’in bu akşam faiz indirimi yapmayacağına dair açıklama yaptı. İşte Bessent’in son açıklamasında yer alan sözler:

Bu akşam FED’den faiz indirimi beklemiyorum.​

• FED’in tarife kaynaklı enflasyon konusundaki görüşü yanlış.
  • Piyasa, Fed’in faiz indirimi yapacağını fiyatlıyor.
  • 1 Ağustos’a kadar anlaşma çıkmazsa insanlar paniğe kapılmamalı.
  • Ağustos ayında da birçok ticaret anlaşması yapılmasını bekliyorum.
  • 1 Ağustos’a kadar anlaşma çıkmazsa ticaret görüşmelerine devam edebiliriz.
  • Çin’in ekonomik modeli çökmeye başlıyor.
  • Avrupa, düzenlemelerle dolu bir bataklık.

ABD ekonomisinin temel göstergeleri ve Trump’ın politikaları olağanüstü.​

• Güven ve ivme ABD ekonomisine geri dönüyor.
  • ABD şu anda en güçlü ekonomi ve büyümeyi hızlandırmak için gerekli koşulları oluşturduk.
  • Çin kadar dengesiz bir ekonomi 1800’lerden beri görülmedi.
  • Japonya ve AB ile yapılan anlaşmalar, Çin ekibiyle görüşmelerden önce geldi.
  • Çin’le yapılan görüşmelerde Çin’in geri adımda olduğunu söylemek abartı olmaz.

FED’in bu akşam alacağı karar ve FED Başkanı Powell’ın açıklamaları kripto piyasasındaki volatiliteyi artıracaktır.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...