SON DAKİKA: ABD Başkanı Trump’tan Çarpıcı Sözler! Bitcoin (BTC) Etkilenebilir…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı konuşmalar ile kripto para sektörünün gündeminde yer almaya devam ediyor. Bir kripto para destekçisi olan Trump, kısa süre önce gümrük tarifeleri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarından bahsetti.

Çarpıcı olarak bazı ülkelerin gümrük vergilerinin artırabileceğini söyleyen Trump, FED faiz kararlarından da şikayetçi olduğunu ve Jerome Powell‘ın istifa etmesi gerektiğini vurguladı. İşte Donald Trump’ın son açıklamasındaki önemli detaylar:

“Hazine Bakanı Bessent’ı, Powell’dan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Her şeye geç kalan ve faizleri indirmeyen Powell, derhal istifa etmeli.​

• Gümrük tarifelerinde adil ve düşük oranlar belirliyoruz. ABD’nin ödediği oranlar, genelde diğer ülkelerin ödediğinden daha yüksek.
  • Birçok ticaret anlaşmam yakında yürürlüğe girecek.
  • Yapay zekâda Çin’e karşı ciddi fark attık.
  • Çin’le ticarette daha sert olabilirdim ama zarar vermek istemedim.
  • Gümrük vergilerini her zaman daha da artırabilirim.
  • Bazı mektuplardaki tarifeler %60–70 oranlarına ulaşıyor.

Çin Devlet Başkanı Xi ile iyi anlaşıyoruz. Sık sık konuşuyoruz.​

• Avrupa Birliği’ni Apple ve Google’a dava açtığı için eleştiriyorum.
  • AB’ye göndereceğimiz tarife mektubuna yaklaşık iki gün kaldı. Bu mektup bir anlaşma niteliğinde olacak.
  • Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen son zamanlarda çok nazik ama geçmişte bizi kötü davrandılar.
  • Elon Musk’ın siyasi partisinin bize yardımcı olacağını düşünüyorum, üçüncü taraflar benim için her zaman iyi olmuştur.

Doları sorgulayanlar bunun bedelini öder. Rezerv para olarak doları kaybetmek, savaş kaybetmek gibidir. BRICS dolar için ciddi bir tehdit değil ama onlar doları yok etmeye çalışıyorlar.”​

ABD Başkanı Trump konuşmasının sonlarında “Bugün bakıra %50 gümrük vergisi uygulayacağız.” sözlerini aktardı ve bakır fiyatlarında ani artışlar yaşandı.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...