SICAK GELİŞME: FED’den Faiz İndirim Sinyali! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

• Konuyu Başlatan kointakip
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para yatırımcıları uzun bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimlerine başlaması için çaba sarf ediyor. Her ne kadar ABD Başkanı Donald Trump‘ta FED’in faiz indirimi yapmasını istese de, FED Başkanı Jerome Powell halen indirimlere başlamadı.

Kısa süre önce FED Yetkilisi Bostic faiz indirimleri hakkında açıklama yaptı. Bu yıl için sadece 1 faiz indirimi (piyasaların istediği 2 veya daha fazla indirim) yapılmasını beklediğini söyleyen Bostic, şu sözleri aktardı:

“Bu yıl için bir faiz indirimi hâlâ uygun görünüyor, ancak Eylül toplantısı öncesi çok veri gelecek.​

• Fiyatlar üzerinde 6-12 ay boyunca yukarı yönlü baskı olması muhtemel ve bu, Fed üzerinde baskı oluşturuyor.
  • Şirketler, istihdam konusunda hâlâ “bekle ve gör” yaklaşımını sürdürüyor.
  • Ekonomide yavaşlama devam edecek, ancak bunun istihdam ve enflasyon üzerindeki etkisi belirsizliğini koruyor.
  • Ortaya çıkabilecek çok sayıda ekonomik senaryo var, olasılık vermek zor.
  • Ekonominin temelleri hâlâ oldukça sağlam durumda.
  • İşletmelerin gümrük vergilerine uyum sağlama süreci gelecek yıla kadar devam edecek.
  • Firmalar fiyat değişikliklerinde farklı stratejiler uyguluyor ve bu, beklentileri değiştirebilir.
  • Gümrük vergilerinin kademeli uygulanması etkileri uzatabilir.
  • Gümrük politikalarının belirsizliği, etkilerin tahmin edilenden daha uzun süreceğini gösteriyor.
  • Gümrük vergilerinin geçici olacağına şüpheyle yaklaşıyorum.
  • Politika yapıcılar, tek seferlik fiyat değişimlerine tepki vermez, ancak şüpheci olmak için geçerli nedenler var.

Fed için en önemli soru, gümrük vergilerinin fiyatları kalıcı olarak etkileyip etkilemeyeceği.​

• İş raporundaki revizyonlar, ABD’nin hâlâ tam istihdamda olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.
  • Temmuz istihdam raporu, Fed’in istihdam hedefindeki duruşunu yeniden düşündürdü.
  • Güneydoğu eyaletlerinde işgücü piyasasında belirgin bir yavaşlama gözlemlemedim.
  • İstihdam verileri herkes için sürpriz oldu. Revizyonlar, ekonomideki dalgalanmayı gösterdi.
  • Tüketicilerin yeni bir fiyat artışına nasıl tepki vereceğini bilmiyorum.
  • Düşük gelirli tüketiciler üzerindeki stres artıyor, pandemik birikimler tükendi.
  • Henüz tüm fiyat değişimlerini görmedik.
  • Küçük işletmeler, fiyatları artırmadan ithalat vergilerini absorbe edemiyor.
  • Dar tedarik zincirleri nedeniyle küçük işletmeler gümrük vergilerinden ciddi şekilde etkileniyor.
Piyasa volatilitesinin yüksek kalmaya devam etmesini bekliyorum.
  • Piyasaların gümrük vergilerinin fiyat etkisini görmezden gelmesi şaşırtıcı.
  • Şirketler AI’yı iş süreçlerine entegre ediyor, ancak istihdama etkisi belirsiz.
  • Politika kararları vermek, 12 ay öncesine göre daha zor. Her iki hedefte de riskler değişiyor.
  • FOMC toplantılarında muhalif görüşlerin devam etmesi şaşırtıcı olmaz.
  • Önümüzdeki yılın ortasına doğru fiyat baskılarının hafifleyeceğini umuyorum.
  • İstihdam verileri, işgücü piyasası risklerinin beklenenden yüksek olduğunu gösterdi.
  • Hazine’nin likidite üzerindeki etkisini izleyeceğim.
  • Fed bilanço küçültmede önemli ilerleme kaydetti.

Federal borç likiditeyi etkileyecek, Fed bu konuda dikkatli olmalı.”​

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...