Santander’in uluslararası bankacılık grubuna bağlı dijital kolu Openbank, kripto para piyasası ile ilgili yeni bir adım attı. Banka, Almanya’daki bireysel müşterilerine Bitcoin, Ethereum, Litecoin (LTC), Polygon (POL) ve Cardano (ADA) alım satım hizmeti sunmaya başladığını duyurdu.
Grupo Santander’in kripto para bölüm başkanı Coty de Monteverde, işlemlerden %1,49 komisyon alınacağını, minimum tutarın ise 1 euro (yaklaşık 1,18 $) olacağını söyledi. Kripto varlıkların saklanması için ise herhangi bir ücret uygulanmayacak.
Yeni hizmet, bankanın Avrupa Birliği’nin MiCA düzenlemelerine uyum taahhüdünün ardından hayata geçti.
Monteverde, önümüzdeki aylarda başka kripto varlıkların da ekleneceğini, birkaç hafta içinde ise İspanya’daki müşterilere yönelik yeni hizmetler sunulacağını belirtti. Bunlara kripto paralar arasında dönüştürme (convert) özelliği de dahil olacak. Monteverde açıklamasında şunları söyledi:
“Lider kripto varlıkları hizmetlerimize ekleyerek müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı ve ürün çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz.
Bu hizmet, dünyanın önde gelen finans gruplarından biri tarafından desteklenen teknoloji platformumuzun parçası olacak.”
Hatırlanacağı üzere Santander, 2022’de İngiltere’deki müşteriler için kripto işlemlerine limit koymuş, gerekçe olarak dolandırıcılığa karşı korunmayı göstermişti. Daha sonra ise Brezilya’daki müşteriler için kripto alım satım hizmeti başlatacağını açıklamıştı.
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)