SICAK GELİŞME: Bitcoin (BTC) Düşerken FED Yöneticileri Konuşmaya Başladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son saatlerde kripto para sektöründe sert düşüşlerin yaşandığı görülüyor. ABD borsalarının satışları, tüm kripto para piyasasını etkiledi. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu düşüşler ile 87 bin doların altına sarkarken, altcoin‘lerde ciddi satış baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz dakikalarda ise ABD Merkez Bankası (FED) yöneticileri kameralar karşısına geçti. FED yetkilisi Miran ve Williams’ın sözleri, kripto varlıkları da etkiledi. İşte FED yöneticilerinin son yaptığı açıklamalar:

FED Yöneticisi John Williams

• Fed, son FOMC toplantısında karar almak için gerekli verilere sahipti.
  • Resmi devlet verileri en güvenilir veri kaynağıdır.
  • İş gücü piyasasındaki kademeli soğuma, para politikasının ılımlı derecede sıkı olduğunu gösteriyor.
  • Ekonomi 2026’da büyüme için iyi bir konumda.
  • Enflasyon ve istihdam riskleri şu anda büyük ölçüde dengede.
  • Gümrük tarifelerine ilişkin belirsizlik önemli ölçüde azaldı.
  • New York’taki ticari faaliyet canlılığını koruyor.
  • Fed’in temel tahminleri oldukça olumlu bir tabloya işaret ediyor.

Faiz indirimleri, Fed’in istihdam ve enflasyon hedeflerini dengelemesine yardımcı oluyor.​

Enflasyonun 2026’da %2,5’e, 2027’de %2’ye gerilemesini bekliyorum.​

• Son birkaç yılda iş gücü piyasası kademeli olarak soğudu.
  • Enflasyon hâlâ hedefin üzerinde.
  • Tarifeleri, genel enflasyona yayılmayan tek seferlik bir fiyat ayarlaması olarak görüyorum.
  • 2026’da GSYH büyümesinin %2,25’e ulaşmasını, bunun 2025’in üzerinde olmasını bekliyorum.
  • ABD’de işsizliğin 2025 sonunda %4,5 olmasını öngörüyorum; sonraki yıllarda yeniden düşmesini bekliyorum.
  • İş gücü piyasasına yönelik riskler artarken, enflasyona ilişkin riskler azaldı.
  • Likidite yönetiminde sürekli repo tesisinin aktif kullanılmasını bekliyorum.
  • Para politikası, ılımlı derecede sıkı seviyeden nötre doğru ilerledi.
  • Enflasyonu %2 hedefine geri getirmek kritik önemde.
  • Para politikası, önümüzdeki döneme iyi hazırlanmış durumda.

Fed Yöneticisi Miran:​

• Fed’de olmanın en az cazip yanı, komitede 12 oydan yalnızca birine sahip olmak.
  • Bölgesel Fed bankaları, yerel bakış açıları ve temaslar sağlamada önemli rol oynuyor.
  • %2 hedefinin üzerinde bir “temel” enflasyon fazlası görmüyorum.
  • Konut piyasasına kredi sağlamak için atılan adımlar, hanehalkının yaşadığı konut erişilebilirliği sorunlarına katkı yaptı.
  • Fed’in MBS (ipoteğe dayalı menkul kıymet) satmasını desteklemiyorum; bu, mevcut portföyde zararların realize edilmesine yol açabilir.
  • Konut merkezli yeni bir kriz olmadıkça, tamamen Hazine tahvillerinden oluşan bir bilanço tercih ederim.
  • Sürekli repo tesisi, Fed’in umduğu kadar etkili olmadı.
  • Hazine bonosu alımlarının yenilenmesi QE değildir; riskin bir kısmını özel piyasalara aktarmaya devam eder.
  • Tarifelerden elde edilen gelirlerle daha iyi büyüme ve daha düşük bütçe açıkları bekliyorum.

Son toplantıda daha büyük faiz indirimi yönünde karşı oy kullandım; politikayı fazla sıkı tutmak istihdam kayıplarına yol açar.​

Enflasyon beklentilerinde endişe verici bir durum görmüyorum.​

• Konut (shelter) enflasyonu düşmezse, genel enflasyon görünümü değişebilir.
  • Fiyatlar yeniden istikrarlı; para politikası bunu yansıtmalı.
  • Mevcut enflasyon fazlası, ekonomideki temel arz-talep dengesini yansıtmıyor.
  • Piyasa bazlı, konut hariç çekirdek enflasyon %2,3’ün altında.
  • Daha hızlı faiz indirimleri, nötr faize yaklaşmamızı sağlar.
  • Temel enflasyonun %2 civarında olduğunu savunuyorum.
  • Tarifelerin mal enflasyonunu yukarı ittiğine dair bir kanıt görmüyorum.

PCE konut enflasyonunun daha hızlı düşmesini bekliyorum.​

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...