SICAK GELİŞME: ABD Hazine Bakanından Faiz Açıklaması! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para sektöründe ve geleneksel finans piyasalarında gözler Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) kalmaya devam ediyor. ABD cephesinden yapılan açıklamalar, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lerdeki gidişatı da şekillendirmekte.

Kısa bir süre önce ise ABD Hazine Bakanı Bessent, faiz indirimleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizleri daha da düşürmesi gerektiğini savunan Bessent, son konuşmasında şu sözleri aktardı:

“Powell neden geri adım attı, emin değilim. Faizler çok kısıtlayıcı, düşmesi gerekiyor.​

• Powell’ın faiz oranlarının gidişatı konusunda net işaret vermemesine şaşırdım.
  • İstihdam verilerindeki revizyonlar sorunlu görünüyor.
  • Bazı Fed adayları beni şaşırttı.
  • İlk turu ekim ayının ilk haftasında tamamlayacağım, önümüzdeki hafta birçok Fed adayıyla görüşmeler yapacağım.
  • Enflasyonda önemli bir düşüş bekliyorum, resesyon konusunda daha az endişeliyim.

Powell 100–150 baz puanlık faiz indirimi sinyali vermeliydi.”​

ABD Hazine Bakanı Bessent’in faiz indirim çağrıları, kripto para piyasasının tekrardan toparlanmaya başlamasını sağlamış olabilir.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...