Sberbank Birinci Başkan Yardımcısı Aleksandr Vedyakhin kısa bir süre önce kripto para piyasası hakkında son raporları yorumladı. Vedyakhin’e göre Rusya’daki bireyler ve şirketlerin sahip olduğu dijital varlıkların toplam değeri 40 milyar dolara ulaşmış olabilir.
Ülkenin en büyük bankasının yöneticisi, Sberbank uzmanlarının yatırımcılar arasında kripto paralara yönelik yüksek talep gözlemlediğini söyledi. Bankanın tahminine göre ülkede kripto para kullanan kişi sayısı 10 milyona kadar çıkabilir.
Vedyakhin son konuşmasında, “Kripto paralar Ruslar arasında oldukça popüler. Hesaplamalarımıza göre bireyler ve şirketlerin toplam dijital varlıkları en az 40 milyar dolar seviyesinde. Dünyadaki işlem hacimleri ise aylık trilyonlarca dolara ulaşıyor. Piyasa katılımcılarının bu alana aktif şekilde girmeye hazır olduklarını düşünüyorum,” sözlerini aktardı.
Sberbank, kripto para işlemlerinin yalnızca “süper nitelikli yatırımcılara” değil, daha geniş bir yatırımcı kitlesine de izin verilmesini önerdi. Vedyakhin, “Benim önerim hızlı hareket etmek ve deneysel yasal düzenlemeyi mevcut nitelikli yatırımcıların tamamını kapsayacak şekilde genişletmek,” ifadelerini kullandı.
Moskova Borsası Denetim Kurulu Başkanı Sergey Şvetsov ise devlet bankacısına destek vererek, Rusya’da kripto para işlemlerinin geniş çapta başlatılmasının en hızlı ve basit yolunun, Bitcoin’i (BTC) borsada işlem görebilen bir emtia olarak tanımak olduğunu söyledi.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)