JPMorgan CEO’sundan, Şaşırtıcı Bitcoin ve Altcoin Açıklaması! Devran Dönüyor…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Amerikan bankası JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon, CNBC’ye verdiği röportajda kripto paralara yönelik tutumunu önemli ölçüde değiştirdiğini söyledi. Dimon, stablecoin’lerin uluslararası para transferlerini daha hızlı ve daha ekonomik hale getirerek geleneksel ödemelere kıyasla avantaj sağlayabileceğini kabul etti.

JPMorgan CEO’su daha önce kripto paralara karşı sert eleştirilerde bulunsa da, artık bankanın kendi tercihlerinden ziyade müşteri taleplerine göre hareket ettiğini vurguladı.

Blockchain teknolojisinin iş süreçlerini sadeleştirme potansiyeline sahip olduğunu belirten Dimon, finansal yeniliklerin her zaman risk taşıdığını ve bugüne kadar hiçbir yeni finansal ürünün risksiz olmadığını söyledi.

Dimon, “Stablecoin’lere karşı değilim. Onlara inanıyorum, blockchain’e de inanıyorum. Ama hâlâ bir Bitcoin hayranı değilim. Ancak siz bir müşterisiniz ve ben müşterilere paralarını nasıl kullanabileceklerini söylemeyi sevmem” dedi.​

Bankacının bu açıklamaları, önceki yıllardaki sert söylemlerinden oldukça farklı. Dimon, 2017 yılında Bitcoin’i dolandırıcılık olarak nitelendirmiş ve BTC’nin yasa dışı faaliyetlerde kullanılabileceğini öne sürmüştü.

Hatta o dönem ünlü CEO, kripto para ticareti yapan JPMorgan çalışanlarını işten çıkarma tehdidinde bulunmuştu. Ocak 2025’te ise Bitcoin’in suç amaçlı kullanımına dair endişelerini bir kez daha dile getirmişti.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...