İsviçre merkezli dijital varlık bankası Sygnum, profesyonel müşterileri için Sui blokzincirine yönelik yeni ürünler sunmaya başladı. Banka, kurumsal düzeyde saklama, spot ve türev alım satım hizmetlerinin yanı sıra staking ve teminatlı kredi seçenekleri de sağlayacak.
Staking hizmetinin önümüzdeki haftalarda başlatılması planlanıyor. SUI teminatlı Lombard kredilerinin ise yılın son çeyreğinde devreye girmesi bekleniyor. Tüm SUI varlıkları bankanın bilançosu dışında tutulacak ve iflas riskine karşı korumalı olacak.
Sygnum, Temmuz 2025’te SUI’yi platformuna entegre etmişti. Bu adım, bankayı SUI’yi tam olarak destekleyen ilk İsviçre bankası yapmıştı.
Sygnum, Sui Vakfı ile iş birliği yaparak bankalar, varlık yöneticileri ve yüksek gelirli bireyler gibi kurumsal yatırımcılara güvenli ve düzenlenmiş erişim sunmayı amaçlıyor.
Sui Vakfı Genel Müdürü Christian Thompson, bu iş birliğinin Sui’nin küresel kurumsal yatırımcılara ulaşmasını kolaylaştırdığını söyledi. Sygnum CEO’su Mathias Imbach ise bankanın dijital varlıklar ile geleneksel finans arasında köprü kurduğunu ve müşterilerine düzenlemelere uygun şekilde yeni fırsatlar sunduğunu belirtti.
Sui, eski Meta mühendisleri tarafından geliştirildi. Sui; merkeziyetsiz finans, anlık ödemeler, gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesi ve oyun gibi alanları destekliyor. Ayrıca, Bitcoin sahiplerinin güvenliği kaybetmeden DeFi projelerine katılmasını sağlayan BTCfi alanında da erken adım atan projeler arasında yer alıyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)