İsviçre Bankası AMINA’dan Ripple (XRP) Hamlesi Geldi! İşte Detaylar…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son gelen bilgilere göre İsviçre merkezli kripto para odaklı banka AMINA Bank, kripto piyasasıyla ilgili yeni bir adım attı. AMINA Bank, Ripple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü ve ABD dolarına bağlı stablecoin’i Ripple USD (RLUSD) ile müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Bankanın paylaştığı basın bültenine göre AMINA Bank, RLUSD’yi destekleyen ilk global banka olma unvanını kazandığını iddia ediyor.​

• Başlangıçta RLUSD için saklama ve alım-satım hizmetleri sunacak olan banka, bu hizmetleri uyumlu stablecoin arayan kurumsal müşteriler ve profesyonel yatırımcılara yönlendirecek. Banka, önümüzdeki aylarda token ile ilgili hizmetlerini genişletmeyi planlıyor.
  • Bu adım, stablecoinlerin finansal sistemlerin ve ödeme yöntemlerinin önemli bir parçası haline gelmesi ve farklı ülkelerin bu varlık sınıfını düzenlemek için kurallar getirmesiyle paralel gelişiyor.

Stablecoinler, toplamda 250 milyar dolarlık bir varlık sınıfı ve hızla büyüyen bir kripto para grubu olarak, genellikle ABD doları gibi itibari para birimlerine sabitlenmiş fiyatlara sahiptir.

Ripple’ın RLUSD’si ise ABD Hazine bonoları ile destekleniyor ve New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından düzenleniyor. RLUSD’nin dolaşımdaki miktarı 430 milyon dolar civarında.

AMINA Bank, geleneksel bankacılık ile kripto altyapısını birleştirmeyi ve müşterilerine düzenleyici kurallar çerçevesinde gelişen finansal araçlara erişim sağlamayı hedefliyor. İsviçre’nin Zug kentinde bulunan ve FINMA tarafından lisanslanan banka, aynı zamanda Hong Kong ve Abu Dabi’de de düzenlenmiş operasyon merkezlerine sahip.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...