Garanti Bankasının Üst Şirketi BBVA’dan Kritik Bitcoin ve ETH Hamlesi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İspanyol bankacılık grubu BBVA, perakende müşterilerine yönelik olarak mobil uygulaması üzerinden Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alım, satım ve saklama hizmetlerini başlattı. Bu adım, bankanın Avrupa’daki düzenlemelere tam uyumlu dijital varlık hizmetlerini genişletme stratejisinin önemli bir parçasıdır.

BBVA, ülkemizde yaygın olarak kullanılan Garanti Bankasının üst şirketidir. Son dönemde kripto para hamleleri ile gündeme gelen BBVA, sonunda beklenen kripto hizmetlerini başlatıyor.

İşte BBVA’nın kripto para hamlesine ilişkin detaylar:​

• BBVA müşterileri artık banka uygulaması içinden doğrudan kripto varlık alıp satabiliyor ve dijital varlıklarını saklayabiliyor.
  • Hizmet, üçüncü taraf platformlara veya saklayıcılara bağlı olmadan, tamamen BBVA’nın kendi altyapısı üzerinden sunuluyor.
  • İşlemler tamamen müşteri inisiyatifinde gerçekleşiyor, banka yatırım tavsiyesi vermiyor.
  • Hizmet, AB’nin kripto varlıklarla ilgili düzenlemesi MiCA (Markets in Crypto-Assets)’a uyumlu olarak tasarlandı.

BBVA’nın Dijital Varlık Genişlemesi:​

• BBVA, dijital varlık hizmetlerini ilk olarak 2021’de İsviçre’de, ardından 2023’te Garanti BBVA aracılığıyla ülkemizde özel bankacılık müşterilerine sunmuştu.
  • İspanya’daki bu yeni adım, bankanın kendi ana pazarında doğrudan perakende müşterilere yönelik ilk dijital varlık hizmeti olma özelliği taşıyor.

BBVA Dijital Varlıklar Bölümü Başkanı Francisco Maroto, “İsviçre ve Türkiye’de başlattığımız hizmeti İspanya ile genişlettik. Dijitalleşme ve inovasyondaki liderliğimizi, yeni kripto ve stablecoin varlıkları ile tokenize edilmiş geleneksel ürünleri (tahviller, fonlar) ekleyerek sürdürüyoruz. Amacımız müşterilerimize en iyi yatırım ve işlem çözümlerini sunmaktır,” dedi.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...