Son dönemde kripto para sektöründeki yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni faiz politikasının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Her ne kadar ABD Başkanı Donald Trump ısrarla faiz indirimi istiyor olsa da, FED henüz bir indirime gitmedi.
Geçtiğimiz günlerde FED Başkanı Jerome Powell bir faiz indirim sinyali vermişti. Kısa süre önce ise FED Yetkilisi Waller açıklama yaptı ve eylül ayında faiz indirimini destekleyeceğini açıkladı:
Temmuz’da faiz indirimi istedim, bugün bu konuda daha da kararlıyım. Faiz indirimi için gerekçe, Temmuz’a kıyasla bugün daha güçlü. Eylül toplantısında 25 baz puanlık indirimi destekliyorum.
- Eylülde 25 baz puandan daha büyük bir indirime gerek yok. Ancak Ağustos istihdam raporu ciddi bir zayıflama gösterirse ve enflasyon kontrol altında kalırsa bu yeniden değerlendirilebilir.
- Geçici tarife etkileri hariç tutulduğunda, temel enflasyon %2’ye yakın.
- Önümüzdeki 3-6 ay içinde daha fazla faiz indirimi bekliyorum.
- Para politikasını daha nötr bir seviyeye kaydırmanın zamanı geldi.
- Para politikası şu anda ılımlı şekilde kısıtlayıcı. Nötr seviyenin yaklaşık 1,25 – 1,50 puan üzerinde.
- İşgücü piyasasında aşağı yönlü riskler arttı.
- İşgücü talebi zayıflıyor, bu iyi değil.
İlerleyen günlerde FED yetkililerinin faiz indirim sinyalleri vermeye devam etmesi, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lerde yeni yükselişleri tetikleyebilir.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)