Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, kısa bir süre önce lider altcoin ETH hakkında önemli bir konuşma yaptı. Vitalik Buterin son dönemde yaygınlaşmaya başlayan şirketlerin bilançolarına ETH eklemesine ilişkin önemli bir riske dikkat çekti.
Bankless podcast’inde verdiği röportajda Buterin, şirketlerin ETH üzerinde aşırı kaldıraç kullanmaları durumunda bu durumun ETH’nin çöküşüne yol açabileceğini söylüyor:
“Üç yıl sonra beni uyandırıp ETH’nin çöküşünün hazineler (treasuries) nedeniyle olduğunu söyleseler, muhtemelen sebebin bu hazinelerin aşırı kaldıraçlı bir oyuna dönüşmesi olduğunu tahmin ederdim.
Aşırı kaldıraç yüzünden %30’luk bir düşüş zorunlu likidasyonları tetikler, ardından %50, %70, hatta %90’lık düşüşler yaşanır ve bunun sonucunda güven kaybı olur.”
Öte yandan, Buterin şirketlerin ETH hazinesi bulundurmasının faydalarını da vurguluyor:
“Şirketlerin hazinelerinde ETH gibi bir varlık bulunmasının sosyal koordinasyon açısından iyi ve değerli olduğunu düşünüyorum.
İnsanların doğrudan ETH tutmak yerine hazinede ETH olan şirketlere yatırım yapmasının nedenlerinden biri de bu. İnsanlara daha fazla seçenek sunmak iyidir. Farklı finansal koşullara sahip kişilerin çeşitli ihtiyaçları ve beklentileri var; farklı katılım biçimleri için farklı araçlar olması değerli hizmetler sağlıyor.”
ETH fiyatı, stabilcoin düzenlemesi için federal bir çerçeve getiren GENIUS Act’in imzalanmasının ardından yükselişini sürdürüyor ve Ethereum ekosistemi destekleniyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)