Ethereum (ETH) ve Altcoin Rallisi, Bu Sefer Gerçekten Başlayabilir!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para yatırımcıları çok uzun bir süredir kripto piyasasında yeni bir altcoin rallisinin başlamasını bekliyor. Her ne kadar geçtiğimiz boğa sezonlarında birçok altcoin rallisi yaşanmış ve kripto yatırımcıları dev karlar elde etmiş olsa da, bu sezonda beklenen hareketler yaşanmadı.

Kripto para uzmanları ise son saatlerde Ethereum (ETH) ve altcoin’lerde üst üste olumlu sinyallerin geldiğini açıklıyor. Bu durum ralli bekleyen kullanıcıların iştahını artırmakta.

Kısa süre önce kripto para ekonomisti Joao Wedson piyasadaki long – short oranlarını değerlendirdi ve bu seviyelerin dip olabileceğini tespit etti. İşte uzman analistin son aktardıkları:

“Altcoinlerin %70’inden Fazlasında Long Pozisyonlar Short’lardan Fazla!​

Şu anda altcoinlerin %70’inden fazlasında long pozisyonda olan yatırımcı sayısı, short pozisyondakilerden fazla.​

• Bu durum, son günlerde kripto piyasasında neden işlem yapmanın zorlaştığını açıklıyor olabilir. Çünkü birçok altcoin, yukarı yönlü ivme kazanmakta zorlanıyor.
  • Ancak ben bu tabloyu olumlu bir işaret olarak görüyorum. Tecrübeye dayalı olarak, long/short oranı yükseldiğinde piyasa genellikle bir denge arayışına girer. Bu da piyasa duyarlılığında ani bir değişime yol açabilir. Sonuç olarak, short pozisyonlara ilgi artar ve bu da “short squeeze” adı verilen ani fiyat sıçramalarına neden olabilir.
  • Özellikle bir kripto varlıkta son dönemde çok sayıda long pozisyon tasfiye edildiyse, bu durum squeeze için güçlü bir tetikleyici olabilir. Yani bu tür hareketleri yakından takip etmek önemli.

Verilerin okunuşuna gelirsek:​

• Y ekseni long/short oranını gösterir. 1’in üzeri daha fazla long, 1’in altı daha fazla short anlamına gelir.
  • X ekseni altcoin’in piyasa değeri sıralamasını ifade eder.
  • Renkler ise 24 saatlik RSI’yi gösterir; yani aşırı alım ya da satım bölgelerini belirlemede yardımcı olur.

Tarihsel olarak, aşırı long pozisyonlar genellikle piyasanın dip seviyelerine, aşırı short pozisyonlar ise zirvelere işaret eder. Bu nedenle, mevcut tablo dikkatle izlenmeli.”​

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...