Geçen sonbaharda Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanlığına adaylığı geri çekilen eski komisyoner Brian Quintenz, Minnesota merkezli SUI Group Holdings’in (SUIG) yönetim kuruluna katıldı. SUIG, Binance‘de listeli Sui‘yi (SUI) biriktirmeye odaklanan bir hazine şirketidir.
5 Ocak itibarıyla geçerli olan atama, Quintenz’in halka açık bir şirkette kurumsal yönetişim rolüne hızlı bir geçiş yaptığını gösteriyor. Şirket, blokzincir altyapısı ile kurumsal finansın kesişiminde konumlanmayı hedefliyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Marius Barnett açıklamada şunları söyledi:
“Brian, sermaye piyasaları uzmanlığı, düzenleyici güvenilirlik ve derin altyapı bilgisini nadir biçimde bir araya getiren, dijital varlık sektöründe saygın bir liderdir.
Yönetim kurulumuza katılma ve SUI hazine stratejimizi destekleme kararı, hem SUIG hem de Sui ekosisteminin uzun vadeli potansiyeli için güçlü bir teyittir.
Ölçeklenirken, Brian’ın deneyiminin kurumsal disiplinin korunması, politika yapıcılarla yapıcı etkileşim ve SUIG’in SUI’nin kurumsal benimsenmesinde uzun vadeli bir aktör olarak konumlanması açısından kritik olmasını bekliyoruz.”
Quintenz’in katılımıyla SUI Group’un yönetim kurulu beş üyeye çıktı. Kurul, bu üyelerden üçünün Nasdaq kurallarına göre bağımsız olduğunu belirtti. Quintenz bağımsız yönetici olarak görev yapacak ve denetim komitesine de katılacak.
12 Kasım itibarıyla son raporunu açıklayan SUI Group’un hazinesinde yaklaşık 108 milyon adet SUI token bulunuyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)