El Salvador’dan Büyük Bitcoin Hamlesi Geldi! Binlerce BTC Gönderiliyor…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

El Salvador’un yaklaşık 6.300 BTC’lik rezervini yöneten Ulusal Bitcoin Ofisi, cuma günü yaptığı açıklamada rezervin güvenliği artırmak amacıyla 14 farklı adrese bölündüğünü duyurdu. Bu adım özellikle kuantum bilgisayarların yaratabileceği tehditlere karşı bir önlem olarak gösterildi.

Bitcoin yanlısı Başkan Nayib Bukele’nin yönlendirmesiyle hareket eden ofis, her gün 1 BTC satın alarak ülkenin stratejik rezervine eklediklerini belirtiyor. Ofisin internet sitesine göre rezervde şu an 6.284 BTC bulunuyor ve mevcut fiyatlarla değeri 682 milyon doların üzerinde.

Cuma gününe kadar tüm rezerv tek bir adreste tutuluyordu. Yeni düzenlemeyle rezerv 14 adrese bölündü ve hiçbir adreste 500 BTC’den fazla kalmadı.​

• Açıklamada, bu değişikliğin Bitcoin yönetiminde en iyi uygulamalara uygun olduğu ve olası kuantum gelişmelerine hazırlık anlamı taşıdığı belirtildi.
  • Ayrıca, her adreste sınırlı miktarda BTC bulundurmanın riski azalttığı, çünkü kullanılmamış Bitcoin adreslerinin karma (hashlenmiş) açık anahtarları sayesinde güvende kaldığı ifade edildi.

Ulusal Bitcoin Ofisi’nin günlük BTC alımı yaptığını öne sürmesi ise ülkenin merkez bankası başkanı ve maliye bakanı tarafından IMF’ye verilen resmi beyanla çelişiyor. Bu beyana göre El Salvador kamu sektörü, IMF ile yapılan kredi anlaşması gereği bu yıl Şubat ayından beri BTC satın almadı.

Ne Bukele ne de ofisi, Temmuz ayında yayımlanan IMF raporuna doğrudan yanıt vermedi; ancak ofis X platformunda günlük alım duyurularını sürdürmeye devam ediyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...