Finansal hizmetler şirketi Fidelity, kısa bir süre önce gelen bilgilere göre platformuna Solana (SOL) alım satım desteği ekledi. Böylece ağın yerel token’i artık hem bireysel hem de kurumsal Fidelity yatırımcıları tarafından kullanılabiliyor.
Fidelity sözcüsü, bu gelişmenin şirketin dijital varlıklar için altyapı, ürün ve eğitim kaynakları oluşturma yönündeki 10 yılı aşkın süredir devam eden stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.
Bu adım, kripto varlıkların geleneksel finans ile dijital finans arasındaki farkı azaltarak bir varlık sınıfı olarak olgunlaştığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Solana’nın hedefi: “İnternet sermaye piyasalarının merkezi olmak”
- Yaklaşık 104 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 6. kripto para olan Solana, geliştiricilerine göre hâlâ büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Proje ekibi, Solana’yı “internetin sermaye piyasalarının evi” haline getirerek Wall Street’e rakip olmayı hedefliyor.
 - Bu vizyon doğrultusunda Solana, hisse senetleri, para piyasası fonları, stablecoin’ler ve koleksiyon ürünleri gibi gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenleştirilmesini hedefliyor. Amaç, finansal erişimi demokratikleştirmek ve geleneksel piyasalarda likit olmayan varlıklara yeni likidite kazandırmak.

Bu tür tokenleştirilmiş RWA’ların Solana’ya eklenmesi, ağı DeFi altyapısının merkez unsurlarından biri haline getirebilir. Böylece yatırımcılar daha derin stablecoin likiditesine erişebilir, bu da yüksek oynaklık, depeg (sabit fiyatın bozulması) ve işlem kayması (slippage) risklerini azaltabilir.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)