Dev Bitcoin Şirketinden Çok Önemli Rapor Geldi! 1 BTC Kaç Dolara Üretiliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Madencilik şirketi Riot Platforms, Temmuz–Ekim döneminde 1 Bitcoin (BTC) üretim maliyetinin ortalama 46.324 dolar olduğunu açıkladı. Riot Platforms, ABD’deki en büyük Bitcoin madenciliği yapan şirketlerden biri olarak biliniyor.

Şirketin raporuna göre 2024 yılında 1 Bitcoin üretim maliyeti 35.376 dolar olarak gerçekleşmişti. Küresel hash oranındaki %52’lik artış toplam giderleri yükseltti, ancak şirket bu maliyetlerin bir kısmını kredilerle dengeledi.

Yılın ilk yarısında Riot, 76,9 milyon dolar net zarar açıkladı. Bu zarar, altyapı yatırımları ve ekipman modernizasyonuna yapılan yüksek sermaye harcamalarından kaynaklandı. Buna karşın, üçüncü çeyreği 104,5 milyon dolar net kârla tamamladı.

Gelir artışının ana nedeni, Bitcoin madenciliğinden elde edilen gelirin yükselmesi oldu. Şirketin Bitcoin madenciliğinden elde ettiği gelir, çeyrek bazında 93,3 milyon dolara ulaştı. Riot, bu dönemde 1.406 BTC üretti; bu da 2024 yılının aynı dönemine göre %27 artış anlamına geliyor.

CEO Jason Les, şirketin veri merkezi yatırımlarına hız verdiğini ve Riot’un “çok yönlü bir veri merkezi işletmecisi” olmayı hedeflediğini belirtti.

2000 yılında kurulan ve Colorado eyaletindeki Castle Rock’ta merkezlenen şirketin ilk adı Riot Blockchain, Inc. idi. Ocak 2023’te adını Riot Platforms olarak değiştirdi. Riot, Teksas ve Kentucky’de kendi madencilik tesislerini işletiyor ve madencilik çiftlikleri için elektrik dağıtım ekipmanları tasarlayıp üretiyor.

Şirketin bilançosunda şu anda yaklaşık 20.000 BTC bulunuyor. Bu da Riot’u, madenciler arasında ikinci en büyük Bitcoin sahibi, halka açık tüm şirketler arasında ise yedinci sıradaki Bitcoin sahibi yapıyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...