Demokrat Senatörden Bitcoin ve Altcoin Hamlesi Geldi! Yine mi Kötü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pensilvanya Eyalet Meclisi Demokrat üyesi Ben Waxman, kısa bir süre önce kripto para piyasası ile ilgili bir çalışma yaptığını açıkladı. Waxman, devlet görevlilerinin kripto para işlemlerinden kar elde etmesini yasaklayan bir yasa tasarısı sundu.

Demokrat Parti yetkilisi Waxman, bu tasarının detaylarını da bildirdi. İşte Waxman’ın son kripto yasa tasarısındaki önemli bilgiler:

• Devlet görevlileri ve birinci derece yakınları, görevde oldukları süre boyunca ve görevden ayrıldıktan sonraki 1 yıl boyunca 1.000 dolardan fazla kripto para işlemi gerçekleştiremeyecek.
  • Tasarı yasalaşırsa, yetkililer 90 gün içinde sahip oldukları kripto varlıklardan vazgeçmek zorunda olacak.
  • Kurallara uymayanlar, 50.000 $’a kadar para cezası ve bazı durumlarda 5 yıla kadar hapis cezası ile karşılaşabilecek.

Waxman, tasarının amacını ABD Başkanı Donald Trump’ın eylemlerinden kaynaklanan yerleşik yolsuzlukla mücadele olarak açıkladı. Başkan Trump ve ailesi tarafından başlatılan kripto projelerinden, özellikle TRUMP ve MELANIA memecoin’lerinden finansal kazanç sağlandığını öne sürdü.

“Pensilvanya’da hiçbir devlet görevlisi, görevini kullanarak kripto üzerinden zenginleşmemeli. Bu nedenle, görevlilerin kendi finansal çıkarı olan kripto paraları başlatmasını, tanıtmasını ve işlem yapmasını yasaklayan bir tasarı sunuyorum.” — Ben Waxman​

Hatırlatmak gerekirse, Temmuz ayında Connecticut eyaletinde, devlet yatırımlarının Bitcoin ve diğer kripto paralara yapılmasını yasaklayan bir tasarı kabul edilmişti.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...