Kripto para sektöründe birçok analist bulunsa da, Tom Lee birçok yatırımcının tahminlerine önem verdiği isimlerin başında geliyor. Boğa dönemlerini önceden tahmin etmesi ve fiyat hedeflerinde genellikle başarılı olması, Lee’nin sektörde büyük bir ün kazanmasını sağladı.
Sonrasında kurduğu kripto yatırım şirketlerinde de ciddi başarılar elde eden Tom Lee, kısa süre önce lider altcoin Ethereum (ETH) hakkında konuştu ve ETH’nin bu boğa döngüsünde 10 bin – 15 bin dolar aralığını görebileceğini savundu.
Siz okurlarımız için Tom Lee’nin açıklamalarının tamamını derledik. İşte Lee’nin son röportajında verdiği cevaplar:
Yakın vadede teknik stratejistimiz Mark Newton, Ethereum’un ay sonuna kadar 4.000 dolara ulaşabileceğini düşünüyor. Ama bu zirve noktası değil.
Peki yılın ikinci yarısında ETH için fiyat hedefiniz nedir?
- Ben birkaç farklı rolde çalışıyorum. Bitmine’in başkanıyım, aynı zamanda Fundstrat’ta araştırma direktörüyüm. Üçüncü olarak da Fundstrat Capital’in yatırım direktörüyüm. Fundstrat’ta dijital varlık araştırmalarının başında Sean Farrell var. O bana bazı gayriresmi hedefler verdi.
- Sean, bu konuda şöyle bir yaklaşım kullanıyor: Circle’ın serbest nakit akışı çarpanı şu anda EBITDA’nın yaklaşık 130 katı. Buna benzer şekilde Ethereum’un değeri de yaklaşık 15.000 dolar civarında olmalı.
- Bu da mantıklı. Çünkü katman 1 (layer one) projeleri için, teorik kullanım alanları üzerinden daha yüksek çarpanlar uygulanmalı. Yazılım şirketlerine, perakendecilere kıyasla daha yüksek çarpan verilmesinin sebebi de bu. Müşteriden uzaklaştıkça ve iş modeli daha soyut hale geldikçe, değerleme çarpanları yükseliyor.
Yakın vadede Mark Newton, Ethereum’un ilk hedef olarak 4.000 doları görebileceğini düşünüyor. Ama bu sadece başlangıç. Eğer Sean Farrell’ın hesapları doğruysa, o zaman ETH’de 10.000 – 15.000 dolar aralığı da mantıklı görünüyor.
Bu yıl sonuna kadar mı?
- Evet, yıl sonu olabilir, belki daha erken bile olabilir. Bu tamamen gelişmelere bağlı. Ama yine de bu dahi nihai zirve olmayacaktır.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)