Bitcoin’de Az Önce Son Önemli Veriler Açıklandı! BTC İçin İyi mi Kötü mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para sektöründe kritik bir süreç yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dünkü ani düşüşlerinin ardından tekrar toparlanıyor. 100 bin dolar seviyesini geri kazanmayı başaran BTC, altcoin‘lerin de yeniden yukarı yönlü hareketler sergilemesini sağladı.

Kısa bir süre önce ise CryptoQuant uzmanları Bitcoin’deki son verileri inceledi. BTC’nin türev piyasadan gelen verilerini analiz eden uzmanlar, alıcı baskısının 1 ay önceye göre azaldığını söylüyor.

İlerleyen süreçte bu baskısının tekrardan artması BTC’de yükseliş getirebilecek olsa da, şimdilik Bitcoin’deki son verimleri “iyi” olarak tanımlamak yanlış olacaktır. İşte uzmanların son raporunda yer alan detaylar:

“Bitcoin’in fiyat hareketi üzerindeki en güçlü etki artık türev piyasasından geliyor.​

• Bu nedenle Net Taker Alım/Satım Hacmi ve Taker Alım/Satım Oranı gibi metrikler, izlenmesi gereken önemli zincir üstü göstergeler arasında yer alıyor.
  • Bu göstergeler, türev platformlarındaki alım-satım baskısını analiz etmeye yardımcı olur ve piyasadaki baskın eğilimin belirlenmesini sağlar.

Mevcut Durum: Net Taker Hacmi verileri, vadeli işlem piyasasında bir ay öncesine kıyasla alıcılı baskının belirgin şekilde azaldığını gösteriyor.​

• Eğer bu metrikler negatif bölgede kalmaya devam ederse, bu durum piyasadaki düşüş beklentisinin güçlendiğine ve vadeli piyasalarda alım baskısının azaldığına işaret eder.
  • Başka bir deyişle, yatırımcılar temkinli davranıyor ve long (yükseliş yönlü) pozisyon hacmi daralıyor.

Peki neye dikkat etmeliyiz?​

• Bu trendin tersine dönmeye başladığı an, yatırımcıların tekrar yükseliş yönünde pozisyon almaya başladığı sinyalini verir. Bu da olası yukarı yönlü bir momentumun habercisi olabilir.”

Okurlarımızın Bitcoin’in (BTC) 100 bin doların üzerinde kalıcı olmasının tüm veri veya metriklerden çok daha önemli olduğunu unutmaması gerekiyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...