Galaxy Digital araştırma bölümü başkanı Alex Thorn son yaptığı açıklamada lider kripto para birimi Bitcoin‘i (BTC) değerlendirdi. Thorn, Bitcoin’deki boğa piyasasının güçlü şekilde devam ettiğini, ancak 100.000 doların altına düşülmesi halinde risklerin artabileceğini söyledi.
Başarılı analist Thorn daha önceki Bitcoin tahminlerinde başarılı olmuştu. Galaxy Digital yetkilisi son raporunda başlıca şu sözleri aktardı:
“Boğa piyasasının yapısal olarak sağlam olduğunu düşünüyorum, ama risk altında.
Piyasa şu anda duyguların hızla değişebileceği bir dönüm noktasında. Eğer Bitcoin şu anda 100.000 doların altına inerse, bu ciddi bir endişe yaratır ve yapısal boğa trendini tehlikeye sokabilir.”
10 Ekim’de yaşanan büyük tasfiyelere rağmen, Thorn bu düşüşün Bitcoin’in temelleriyle ilgisi olmadığını vurguladı: “Bitcoin’deki bu düşüşün arkasında temel bir neden yoktu. Aslında tamamen makroekonomik bir varlık gibi işlem görüyor,” dedi.
Kısa vadeli dalgalanmalara rağmen, Thorn’a göre piyasanın uzun vadeli yapısı kurumsal talebin artmasıyla destekleniyor. “Artık 100.000 dolar sonrası döneme giriyoruz; yani artık erken aşamada değilsiniz. Şimdi Bitcoin için sürekli artan, pasif bir talep basamağı oluştu,” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Thorn Bitcoin’in hâlâ tarihi dört yıllık döngüsünü izlediği fikrine katılmadığını belirtti: “Ben buna inanmıyorum, tablo artık farklı görünüyor. Daha düşük oynaklık, daha fazla kurumsal sahiplik ve yavaş ama istikrarlı birikimle daha güçlü bir temel inşa ediyoruz.”
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)