Kripto para sektöründe geçtiğimiz dönemde çok sert yükselişlerin meydana geldiği gözlemlendi. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum‘un (ETH) gerçekleştirdiği artışlar, tekrardan büyük yatırımcıların gözlerinin kripto piyasasına çevrilmesini sağladı.
Kısa bir süre önce ise popüler kripto para analisti Michael Van De Poppe, yakında BTC ve ETH’nin bu sert yükselişlerin düzeltmesi için bir miktar geri çekilme yaşayabileceğini paylaştı.
Bu olası geri çekilmelerin sağlıklı bir düzeltme olacağının altını çizen Poppe, son paylaştığı kripto para raporunda şu sözleri aktardı:
“Şu anki fiyat hareketlerini yakından takip ediyorum ve Bitcoin’de hafif bir düzeltme yaşanacak olması beni şaşırtmaz.
- Bu durum büyük ihtimalle makro sebeplerden kaynaklanıyor olabilir ya da başka herhangi bir gerekçeyle açıklanabilir. Ama bana kalırsa, 120-130 bin dolara doğru ralliyi sürdürmeden önce biraz daha güç toplamak şaşırtıcı olmaz.
- Benzer şekilde, eğer Ethereum’da (ETH) 2.400 doların altına sarkarsa, bu çok büyük bir fırsat yaratır. Ethereum, 1.800 dolardan 2.700 dolara sadece birkaç gün içinde yükseldi. Şimdi %10-20 arası bir düzeltme yaşanması gayet normal olur ve bu da kendini konumlandırmak için harika bir fırsat sunar.
- Düzeltmeler olur ve olmaya da devam edecek. Bitcoin, 75 bin dolardan 110 bin dolara, Ethereum ise 1.600 dolardan 2.700 dolara kadar yükseldi.
Bu noktada %10-20 arası bir geri çekilme sizi hayal kırıklığına uğratmamalı. Aksine geri çekilmeler daha fazla alım yapmak için iyi bir fırsat olarak görülmeli.”

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız…
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)