Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in kurucusu Changpeng Zhao (CZ), aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Birçok kripto para yatırımcısı fırsat buldukça CZ’nin yatırım yaptığı altcoin’leri satın almak için mücadele etmekte.
Kısa bir süre önce Binance kurucusu CZ Tokyo’daki BNBDay etkinliğinde önemli bir röportaj verdi. İlerleyen dönemde parlayabilecek altcoin kategorileri dahil olmak üzere birçok soruya cevap veren CZ, şu sözleri aktardı:
CZ’nin BNB Chain’deki rolü hakkında:
BNB Chain esas olarak topluluk tarafından yönlendiriliyor. Ben çok fazla bir şey yapmıyorum, daha çok tweet atıyor ve insanları inşa etmeye teşvik ediyorum. Daha çok bir taraftar gibiyim. (gülüyor)”
BNB tutması hakkında:
“Çok miktarda BNB’ye sahibim. Servetimin önemli bir kısmı BNB’ye bağlı.”
20 yaş daha genç olsaydı ne inşa edeceği hakkında:
“Basit işlem yürütmeleri için bir yapay zeka işlem aracı ve gizliliği koruyan bir kalıcı merkeziyetsiz borsa (DEX). Bir gün DEX işlem hacminin merkezi borsaları (CEX) geçeceğini düşünüyorum. DeFi gelecektir.”
Gerçek dünya varlıkları (RWA) hakkında:
“Menkul kıymetler, devlet tahvilleri ve emtialarda büyük potansiyel var. Ancak düzenleme, KYC ve likidite tarafında hâlâ zorluklar bulunuyor. BNB Chain, RWA’yı desteklemeye ve geliştiricilerle iş birliği yapmaya büyük yatırım yapıyor. RWA hâlâ erken aşamada ama çok yüksek potansiyele sahip.”
Japonya’nın Web3’teki rolü hakkında:
“Japonya, 2017’de Bitcoin’i yasal olarak tanıyan ilk ülkelerden biriydi. Bugün Japonya güçlü bir geliştirici yeteneğine, net yasalara ve yeni teknolojilere açık bir kültüre sahip. Japonya kilit rol oynamaya devam edecek.”
Japonya için beklentileri hakkında:
“Burada özel bir BNB Chain ekibi olmasını isterim. Japonya teknoloji gelişimi için çok uygun ve güçlü bir iş kültürüne sahip. BNB Chain’de daha fazla yapay zeka + bot projesi görmek isterim.”
Dijital Varlık Hazinesi (DAT) hakkında:
“DAT, kripto yatırımlarını halka açık piyasalar üzerinden daha erişilebilir kılıyor. Doğru yönetildiğinde sürdürülebilir olabilir. Tek varlık hazineleri (örneğin MicroStrategy’nin BTC’si veya CEA’nın BNB’si) en basit olanı. Sepet stratejileri ise yönetime çok daha fazla bağlı.”
Kriptoda bir sonraki büyük gelişmenin nereden geleceği hakkında:
“Bunu tahmin etmek zor ama birkaç alan sayabilirim: blokzincirde yapay zeka, RWA ve stablecoinler. Bugün neredeyse her ülke stablecoinlerle ilgileniyor.”
Son olarak: “Uzman olduğun, ilgi duyduğun ve değer yaratabileceğin şeyleri inşa et.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)