Altın Madencilik Şirketinden Sürpriz Bitcoin (BTC) Hamlesi! Devran Dönüyor…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Londra Borsası’nda işlem gören ve Avustralya’da altın madenciliği yapan İngiliz şirketi ECR Minerals’ın yönetim kurulu, altın üretiminden elde edilen serbest nakit akışının ve fazla nakit rezervlerinin %50’sine kadarını Bitcoin’e (BTC) yatırma kararı aldı. Yönetim kurulu, kripto para sıralamasında üst sıralarda yer alan diğer dijital varlıkların da rezervlere dahil edilebileceğini belirtti.

Ancak şirket, spekülatif Bitcoin ticareti ve kaldıraçlı kripto işlemleri yasakladı. Bu tür işlemlerin, şirketin dijital varlıklarda uzun vadeli elde tutma stratejisinden sapmasına neden olabileceği ifade edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Nick Tulloch, “Paraya ve finansal sistemlere bakış değişiyor. Son yıllarda dijital varlıklar tercih edilen ödeme aracı haline geldi. Queensland’deki Blue Mountain altın projemiz, Bitcoin ve dijital varlık rezervimiz için nakit akışı sağlayabilir,” diyor.​

Şirketin dijital varlık rezervlerini, ECR Digital adlı bağlı kuruluş yönetecek. Ayrıca, Birleşik Krallık Finansal Denetim Otoritesi’ne (FCA) kayıtlı, düzenlemelere tabi bir saklama hizmeti sağlayıcısı ile çalışılacak.

Güvenlik önlemleri kapsamında, kripto varlıklar çoklu imzalı cüzdanlarda saklanacak ve işlemler için yönetim kurulunun onayladığı en az iki kişinin imzası gerekecek. Olası siber saldırılara karşı ise kripto rezervler sadece soğuk cüzdanlarda tutulacak.

ECR Minerals yönetimi, kripto para rezervlerinin altın fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı bir güvence sağlayacağına inanıyor. Yönetim kurulu, Bitcoin’in uluslararası para transferlerini de kolaylaştıracağı görüşünde.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...