Bloomberg’in bilgi ve analiz ekibine göre, kısa vadede Bitcoin’in önemli destek seviyelerinin altına düşme riski yüksek. Bloomberg kıdemli stratejisti Mike McGlone, 19 Kasım’da Bitcoin (BTC) fiyatı 92.000 dolar civarında dengelense de, Bloomberg Galaxy Crypto Index’in aynı gün %14 değer kaybettiğini hatırlattı.
Bloomberg Radio’ya konuşan McGlone, mevcut durumu 2018 yılındaki çöküşe benzetti. O dönemde Bitcoin 10.000 dolardan 3.000 dolara düşmüştü.
Analiste göre bu düşüşler, piyasanın yüksek oynaklığını ve özellikle spekülatif işlemleri, Bitcoin ETF’lerinden çıkan fonları ve zorunlu likidasyonları çok net şekilde ortaya koyuyor.
Bloomberg analisti McGlone kısa süre önce Bitcoin hakkında yaptığı konuşmada şu sözleri aktardı:
“2018’de Bitcoin’in 10.000 dolardan sıfıra ineceğini tahmin etmiştim. Bu öngörümün %70’i doğru çıktı. Şimdi aynı şeyi söylüyorum: Bitcoin’in yeniden 10.000 dolara gerileyebileceğini düşünüyorum.”
Teknik analize göre Bitcoin’in şu anki kritik destek seviyesi 90.000 dolar. Ancak McGlone, bu seviyenin kırılacağını ve fiyatın 50.000 dolara, hatta daha da aşağıya sarkabileceğini iddia ediyor.
Okurlarımızın önümüzdeki dakikalarda ABD’de kritik verilerin açıklanacağını ve bu verilerin de Bitcoin fiyatındaki volatiliteyi artırabileceğini unutmaması gerekiyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)