ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana kripto para sektörünün gündeminde yer alıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin‘e (BTC) verdiği destekler ile tanınan Trump, kendisini “kripto para başkanı” olarak ilan etmiş durumda.
Kısa bir süre önce ise Trump, Coinbase borsasının kripto konferansına bir videolu mesaj gönderdi. Bu mesajda kripto piyasasına verdiği desteklerden bahseden Trump, şu sözleri aktardı:
“Coinbase’in State of Crypto Zirvesi’nde herkesle birlikte olmak harika. Teknoloji ve finans alanlarında çalışan, kriptoyla şekillenen bir gelecek inşa eden vizyonerlerle konuşmaktan mutluluk duyuyorum.
Pek çok kişi beni “ilk kripto başkanı” olarak nitelendirdi. Bu benim için gerçekten büyük bir onur.
- Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Biden yönetiminin kriptoya karşı başlattığı savaşı sona erdirdik. Bu tamamen haksız bir savaştı. Amerikalı yenilikçilerin en iyi yaptıkları şeyi yapmalarının önünü açtık: Dünyayı yeni ufuklara taşımak.
- Operation Chokepoint 2.0’ı sona erdirdik. Dijital varlıklar için ilk başkanlık çalışma grubunu kurduk. SEC’in başına özgürlükçü ve yenilikçi bir isim olan Paul Atkins’i getirdik. Ayrıca ABD Stratejik Bitcoin Rezervi’ni ve Dijital Varlık Stoku’nu oluşturduk.
- Ama işimiz henüz bitmedi. Yönetimimiz, dolar destekli stablecoin’lerin oluşturulmasını destekleyen Genius Act’in Kongre’den geçmesi için çalışıyor. Ayrıca kripto ve Bitcoin’in geleceğinde Amerika’nın lider olmasını sağlayacak, açık ve sade piyasa düzenlemeleri üzerinde çalışıyoruz.
Bu heyecan verici dönemde hem sektörünüz hem de ülkemiz adına hepinizi tebrik ediyorum. Hepinize bol şans diliyorum.”
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)