RSI Aşırı Alım/Satım Bölgesi Sinyalleri Telegram Kanalı

TRaderX

Administrator
Yönetici
RSI Nedir?

Finansal piyasalarda yatırım yapan yatırımcılar çoğunlukla teknik analiz indikatörlerine başvurur.
Bu indikatörlerden biride “RSI” yani Göreceli Güç Endeksi’dir.
Bu indikatör varlığın belirlenen dönemdeki kapanış fiyatlarını, belirlenen dönemin bir önceki kapanış fiyatları ile karşılaştırarak yatırımcılara bir çıkarım yapma olanağı sunar.

RSI osilatör olarak gösterilmektedir.
Osilatörler iki uç arasında hareket eden bir çizgi veya çubuk grafiği ile gösterilir ve aşırı alım veya aşırı satım durumlarını belirlemek için kullanılırlar.

RSI AŞIRI ALIM/SATIM KANALINDAKİ SİNYALLER İÇİN AÇIKLAMA
🔸 🔴 sembolü bulunanlar aşırı alım bölgesine girmiş olan varlıklardır. Düzeltme satışlarının gelmesiyle aşağı yönlü hareket beklenir.
🔸 🟢 sembolü bulunanlar aşırı satım bölgesine girmiş olan varlıklardır. Düzeltme alışlarının gelmesiyle yukarı yönlü hareket beklenir.
🔸 🟠 Sembolü varsa takipte kal
🔸 💰 Sembolü varsa kontrol edin
🔸 💎 Sembolü varsa kesin kontrol edin
🔸 🔥 Acil hemen kontrol edin

AŞIRI ALIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (SHORT BEKLENİR)
————————————————
75 > rsi > 70 ise 🔴 🟠
80 > rsi > 75 ise 🔴 💰
90 > rsi > 80 ise 🔴 💎
100 > rsi > 90 ise 🔴 🔥

AŞIRI SATIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (LONG BEKLENİR)
————————————————
25 < rsi < 30 ise 🟢 🟠
20 < rsi < 25 ise 🟢 💰
10 < rsi < 20 ise 🟢 💎
0 < rsi < 10 ise 🟢 🔥

🔸 Rsi, varlığın sinyal anındaki rsi değerini gösterir.
🔸 Zaman dilimi, sonda parantez içinde gösterilir. Sinyal zaman dilimleri Saatlik (1H) ve 4 Saatlik (4H) ve günlük (D) dür.
🔸Tarama yapılan borsa BINANCE vadeli işlemler
🔸Taranan varlık sayısı : 270

Not : Yatırım tavsiyesi değildir. İşleme gireceğiniz varlığı bulmanızı kolaylaştırmaya yarar.

Bu telegram kanalıyla ilgili yorumlarınızı ve taleplerini bu başlık altında mesaj yazarak paylaşabilirsiniz.