RSI Nedir?
Finansal piyasalarda yatırım yapan yatırımcılar çoğunlukla teknik analiz indikatörlerine başvurur.
Bu indikatörlerden biride “RSI” yani Göreceli Güç Endeksi’dir.
Bu indikatör varlığın belirlenen dönemdeki kapanış fiyatlarını, belirlenen dönemin bir önceki kapanış fiyatları ile karşılaştırarak yatırımcılara bir çıkarım yapma olanağı sunar.
RSI osilatör olarak gösterilmektedir.
Osilatörler iki uç arasında hareket eden bir çizgi veya çubuk grafiği ile gösterilir ve aşırı alım veya aşırı satım durumlarını belirlemek için kullanılırlar.
RSI AŞIRI ALIM/SATIM KANALINDAKİ SİNYALLER İÇİN AÇIKLAMA
sembolü bulunanlar aşırı alım bölgesine girmiş olan varlıklardır. Düzeltme satışlarının gelmesiyle aşağı yönlü hareket beklenir.
sembolü bulunanlar aşırı satım bölgesine girmiş olan varlıklardır. Düzeltme alışlarının gelmesiyle yukarı yönlü hareket beklenir.
Sembolü varsa takipte kal
Sembolü varsa kontrol edin
Sembolü varsa kesin kontrol edin
Acil hemen kontrol edin
AŞIRI ALIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (SHORT BEKLENİR)
————————————————
75 > rsi > 70 ise

80 > rsi > 75 ise

90 > rsi > 80 ise

100 > rsi > 90 ise
AŞIRI SATIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (LONG BEKLENİR)
————————————————
25 < rsi < 30 ise

20 < rsi < 25 ise

10 < rsi < 20 ise

0 < rsi < 10 ise

Rsi, varlığın sinyal anındaki rsi değerini gösterir.
Zaman dilimi, sonda parantez içinde gösterilir. Sinyal zaman dilimleri Saatlik (1H) ve 4 Saatlik (4H) ve günlük (D) dür.
Tarama yapılan borsa BINANCE vadeli işlemler
Taranan varlık sayısı : 270
Not : Yatırım tavsiyesi değildir. İşleme gireceğiniz varlığı bulmanızı kolaylaştırmaya yarar.
t.me
Bu telegram kanalıyla ilgili yorumlarınızı ve taleplerini bu başlık altında mesaj yazarak paylaşabilirsiniz.
Finansal piyasalarda yatırım yapan yatırımcılar çoğunlukla teknik analiz indikatörlerine başvurur.
Bu indikatörlerden biride “RSI” yani Göreceli Güç Endeksi’dir.
Bu indikatör varlığın belirlenen dönemdeki kapanış fiyatlarını, belirlenen dönemin bir önceki kapanış fiyatları ile karşılaştırarak yatırımcılara bir çıkarım yapma olanağı sunar.
RSI osilatör olarak gösterilmektedir.
Osilatörler iki uç arasında hareket eden bir çizgi veya çubuk grafiği ile gösterilir ve aşırı alım veya aşırı satım durumlarını belirlemek için kullanılırlar.
RSI AŞIRI ALIM/SATIM KANALINDAKİ SİNYALLER İÇİN AÇIKLAMA

AŞIRI ALIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (SHORT BEKLENİR)
————————————————
75 > rsi > 70 ise

80 > rsi > 75 ise

90 > rsi > 80 ise

100 > rsi > 90 ise

AŞIRI SATIM BÖLGESİ SEMBOLLERİ (LONG BEKLENİR)
————————————————
25 < rsi < 30 ise

20 < rsi < 25 ise

10 < rsi < 20 ise

0 < rsi < 10 ise

Not : Yatırım tavsiyesi değildir. İşleme gireceğiniz varlığı bulmanızı kolaylaştırmaya yarar.

KoinTakip [KOTA]
KoinTakip resmi telegram kanaldır. Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Dolayısıyla hiç birşey YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Bu telegram kanalıyla ilgili yorumlarınızı ve taleplerini bu başlık altında mesaj yazarak paylaşabilirsiniz.