Uğur deniz
New member
öncelıkle birbirimize faydalı olmak açısından bu forumu hazırlayan hocamıza teşekkür ederim.değerli arkadaşlarım benım kullandığım stratejı şu yönde oluyor,genelde rsı sinyallerini göz önünde bulundurarak işlem açıyorum ve bunu 1/4 saat ve günlük grafiğine bakarak özellikle her açıdan detaylarını gözlemledikten sonra işleme dahil oluyorum tabiki bu sırada kullandığımız indikatörlerde önemli destek direnç bölgelerini öncelıkle belirlememiz gerekiyor.aynı anda olmasada 9 farklı indikatör yada osilatör kullanarak her açıdan detaylı inceledikten sonra işlem açıyorum ve limit emir olarak yapıyorum bunu marketten almıyorum direk eğerki fiyatın belırli bir noktaya düşeceğini tahmın edersem oraya long emır atar beklerim anında o fiyattan almam şart değil.işlem açıldıktan sonraki kısımda büyük resimde yani (4 saatlik grafiğe göre işlem açmışsam eğer günlük grafiğe bakarak) tp noktamı belirliyorum.tp alırken (tp1/2/3/4/5 olarak değil)direk kendime 1 tane tp noktası belırlerim ve bu işlemde en az %100 kazanç sağlayacağım şekılde kasamın %1 ile işlem açarak kaldıracımı da ona göre düzenlerim.işlem açmadan önce ilk önce kaldıracı ayarlamak ilk kuraldır benım için.ben hiçbir işlemimde stop kullanmıyorum ama bunu sizlere tavsiye etmıyorum tabiki stop kullanmak kesinlikle şarttır emniyet kemeridir bu işin.aynı zamanda gelen sinyaller sadece bir uyarı niteliğindedir hemen işlem aç anlamına gelmez detaylı inceledikten sonra kendini için en uygun bölge olarak nereyı belirlediyseniz ordan işlem açınız.illaki her sinyal için işlem açmak zorundada değilsiniz fırsat bitmez bir sonraki fırsatları zararsız şekılde değerlendirmeye bakarsınız.şunu unutmayalımki açtığınız işlemler kaldıraçlı olduğu için lütfen en fazla 5 tane işleminiz aktif olsun ve sadece kasanızın %1 ile işlem açarsanız bu piyasada kalma olasığımız daha yüksek olur.bu yazımı okuduğınuz için teşekkür eder hepinize bol kazançlar dilerim.