DİKKAT! Bitcoin Uzmanları Açıkladı: Altcoin’lerde Ani Bir Çöküş Yaşanabilir!

• Konuyu Başlatan kointakip
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son dönemde lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ve altcoin‘lerin çok sert yükselişler gerçekleştirdiği gözlemlendi. Kripto piyasasında yaşanan bu sıçramalar, tüm yatırımcıların ilgisini çekmişti. Yükselişlerle piyasadaki FOMO‘nun da tekrardan alevlendiği görüldü.

Kısa bir süre önce ise başarılı analitik şirketi Alphractal‘daki uzmanlar, son yükselişlerin ardından temkinli olunması gerektiğini söyledi. Piyasada ani geri çekilmelerin yaşanabileceğini vurgulayan analistler, son raporda şu bilgileri aktardı:

Bugün bazı grafiklere göz attıktan sonra tablo hâlâ net değil. Ancak piyasada açık olan long (uzun) pozisyonların fazlalığı, önümüzdeki saatlerde sert bir düşüş ihtimalini artırıyor.​

İşte nedenleri:​

• Korelasyon Isı Haritası, altcoin’lerin BTC’den koptuğunu gösteriyor. Daha önce de söylediğim gibi, bu genellikle yüksek volatilite öncesi bir uyarı işaretidir.
  • Altcoin Sezon Endeksi yükseliyor. Bu normalde altcoin’ler için olumlu bir sinyaldir. Ancak BTC bu durumu pek sevmez ve genellikle bu aşamada sert düşüşü tetikler. Bu bir son değil — ben öyle düşünmüyorum — ama dikkatli olmak gerek.
  • Alpha Quant Sinyali, az önce satış yönünde uyarı verdi. Bunu zaten bekliyorduk çünkü bazı balinalardan gelen satış baskısı ve teknik olarak oluşan düşüş yönlü uyumsuzluk (bearish divergence) sinyali mevcuttu.

Bu düşüşün son ayağı olduğunu düşünmüyorum, ancak piyasanın yeni bir fiyat tabanı oluşturmaya hazırlandığına dair güçlü bir işaret olabilir. Bu süreçte ortaya çıkabilecek tuzaklara karşı dikkatli olun.​

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...