Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: Trump’tan Kritik Çin Görüşmesine İlk Açıklama Geldi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son dönemde kripto para sektörünün ve geleneksel finans piyasalarının gündeminde ABDÇin görüşmeleri yer alıyor. ABD Başkanı Donald Trump‘ın Çin’e karşı gümrük vergilerini %100’e çıkartacağını duyurması kripto para piyasasında ciddi düşüşleri tetiklemişti.

Kısa süre önce ise ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Trump, son açıklamasında şu sözleri aktardı:

“Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekten çok verimli bir görüşme gerçekleştirdim.​

• Ülkelerimiz arasında büyük bir karşılıklı saygı var ve bugün yaşanan gelişmeler bu bağı daha da güçlendirecek. Pek çok konuda anlaşmaya vardık, bazı önemli meselelerde de çözüme çok yaklaştık.
  • Başkan Şi’nin Çin’e, büyük miktarda soya fasulyesi, sorgum ve diğer tarım ürünleri satın alma talimatı vermesinden büyük onur duydum. Çiftçilerimiz bu habere çok sevinecek! Hatta ilk dönemimde de söylediğim gibi, çiftçiler hemen daha fazla arazi ve daha büyük traktörler almaya başlayabilir. Başkan Şi’ye bunun için teşekkür ediyorum.
  • Ayrıca Çin, nadir toprak elementleri, kritik mineraller ve mıknatısların serbestçe ihracatına devam etmeyi kabul etti. En önemlisi, Çin tarafı fentanil akışını durdurmak için bizimle sıkı şekilde çalışacağını ve bu krizi sonlandırmamıza yardımcı olacağını açıkça ifade etti.
  • Bunun yanında, Çin Amerikan enerjisi satın alma sürecini başlatmayı da kabul etti. Özellikle Alaska eyaletinden petrol ve gaz alımına yönelik büyük ölçekli bir anlaşma gündeme gelebilir. Chris Wright, Doug Burgum ve enerji ekiplerimiz, bu enerji anlaşmasının detaylarını görüşmek üzere bir araya gelecek.
  • Bugün varılan anlaşmalar, milyonlarca Amerikalıya refah ve güvenlik getirecek. Asya’ya yaptığım bu tarihi ziyaretin ardından şimdi Washington’a dönüyorum. Ayrıca cömert, nazik ve misafirperver davranışlarından ötürü Malezya, Japonya ve Güney Kore’ye; ayrıca dün akşamki yemeğe katılan Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland ve Vietnam’a teşekkür ediyorum.

Bu ülkeler sayesinde ülkemize yüz milyarlarca dolar yatırım geliyor. Ulusumuz yeniden güçlü, saygı gören ve hayranlık duyulan bir ülke haline geldi. En iyi günlerimiz henüz gelmedi — asıl başarılar yakında!”​

İlerleyen süreçte ABD ile Çin arasında bir gerilimin olmaması, tekrardan kripto para sektöründe yükselişlerin yaşanmasını sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...