Kripto para sektörünün en fazla düşüş yönlü tahmini yapan Crypto Capo, kısa bir süre önce yeni bir piyasa analizi paylaştı. Uzun bir süredir lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lerde çöküş bekleyen Capo, bu tahminlerinden vazgeçmemiş gibi gözüküyor.
Kısa bir süre önceki paylaştığı tahminlerinde genel altcoin piyasa değeri tablosuna değinen Capo, bu tabloda kısa vadede %50’lik bir çöküşün meydana geleceğine inanıyor.
Bu son süreçte hatalı olduğunu kabul eden ancak yine de kripto varlıkların çöküş yaşayacağına inanan Capo, yatırımcıların sorularını cevapladı. İşte Crypto Capo’nun son raporunda yer verdiği sözler:
Bazı şeyleri netleştirelim:
22 Haziran 2025’teki yerel dipten beri hatalı mıydım?
- Evet, kesinlikle. Bir “ölü kedi sıçraması” (DCB) bekliyordum ama BTC yeni bir ATH yaptı ve altcoin’lerde sıkışma yaşandı. Olur böyle şeyler.
Likide oldum mu?
- Hayır, düşük kaldıraç kullandım. Ayrıca unutmayın, Mayıs ayında kâr alırken altcoin’lerimin sadece %50’sini sattım.
- Sonrasında daha fazla altcoin shortladım ve net short pozisyona geçtim. Şimdi de daha fazla spot altcoin satıp teminat ekliyorum.
Çöküş tamamen geçersiz mi oldu?
- Henüz değil. Bir kapitülasyon ya da “black swan” (ani çöküş) hâlâ mümkün, her ne kadar şu an çılgınca gelse de. Zamanlama kötü olabilir ama bu fikir öldü demek değil.
Endişeli miyim?
- Pek sayılmaz.
Geçmişte kamuoyunda haklı olduğum zamanlar oldu (örneğin; Mart/Nisan dipleri, Mayıs zirvesi.
- Daha da geçmişte: 2017 boğa koşusu, 2018 ayı piyasası, 2019 yerel zirve, 2020 COVID çöküşü, 2021 boğa piyasası, 2022 ayı sezonu – LUNA ve FTX çöküşleri dahil…).
- Ama yanıldığım zamanlar da oldu (2020 COVID sonrası yükseliş, 2023 boğa sezonu, 2024’ün bazı bölümleri ve şimdi…).
- Bu da işin doğasında var. Uyum sağla ve pozisyon boyutunu iyi yönet.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)